Миналата година не беше добра за изпълнителните директори. През 2023

...
Миналата година не беше добра за изпълнителните директори. През 2023
Коментари Харесай

Какво говори статистиката за мениджърите, които си отиват - буквално

Миналата година не беше добра за изпълнителните шефове.

През 2023 година 1914 шефове в Съединени американски щати са напуснали постовете си, съгласно отчет на Challenger, Gray & Christmas. Това е най-високият % на текучество, регистриран от световната компания, откогато стартира да наблюдава напускането на изпълнителни шефове през 2002 година

Най-страшната част от статистиката е, че 19 от тези изпълнителни шефове не просто са напуснали – те са умряли по време на работа.  

Това отразява прегарянето измежду бизнес водачите, разяснява за Fast Company Стефани Мехта, основен изпълнителен шеф и основен шеф по наличието на Mansueto Ventures, която се концентрира върху методите за реализиране на баланс сред работа и персонален живот във време, когато мениджърската работа става все по-трудна.

СТАНЕТЕ ПО-ДОБРИ „ КОРПОРАТИВНИ СПОРТИСТИ “

Мехта цитира Никхил Деогун, който поучава компании и изпълнителни шефове по сериозни въпроси в ролята си на основен изпълнителен шеф на Americas for Brunswick Group. Според него дисциплината е основна за отбягване на прегарянето.

„ За да вършите работата си стабилно, би трябвало да сте по-добър „ корпоративен състезател “, е съветът, който предава Деогун и прибавя: „ Трябва да си дисциплинирани и усърдни във връзка с това, което вършиме и с кого се срещате “.

ДА съдебна експертиза ГРИЖИТЕ ЗА СЕБЕ СИ Е ЧАСТ ОТ ВАШАТА РАБОТА

Много сполучливи изпълнителни шефове откриват рутина или привички, които им разрешават да се откъснат от работата. Изпълнителният шеф на Starbucks Лаксман Нарасимхан да вземем за пример медитира 20 минути заран и 10 минути преди лягане. Основателят и основен изпълнителен шеф на Beautycounter Грег Ренфрю намира баланс, като дава приоритет на фамилията, само че и намира малко време всяка вечер да остане сама със себе си.

НАУЧЕТЕ съдебна експертиза ДА КАЗВАТЕ „ НЕ “

Много изпълнителни шефове и създатели са водени от композиция от упоритости и предпочитание за външно одобряване, което може да докара до нездравословно държание и отмалялост.

Джери Колона, някогашен рисков капиталист и коуч на основни изпълнителни шефове, приканва клиентите си да се включат в развой на „ коренно самоизследване “, по време на който да схванат какво им пречи да споделят „ не “ на непрекъснатите условия.

А ето по какъв начин Колона практикува това, което проповядва:

„ Когато остарях, посивях и, може би, помъдрях, разбрах, че нещата, които ме карат да пребивавам отвън равновесие, да деприоритизирам личния си живот и благоденствие, са по-често вътрешни мотори, които поясняват неправилно света и ме карат да мисля, че мога да бъда заслужен за обич единствено в случай че, по подигравка на ориста, се изтощя толкоз доста, че изчезна (или, по-лошо, в последна сметка желая да изчезна).

Отговорът е елементарен (но труден): Кажете „ не “. Кажете „ не “ даже на най-страшните елементи от себе си, които ви споделят „ триумфът ми зависи от това да се самоубия “. Това е неистина, която, за благополучие, надраснах. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР