Манията по папагалите става все по-голяма. И всъщност кой ли

...
Манията по папагалите става все по-голяма. И всъщност кой ли
Коментари Харесай

Съвети при покупката на папагал

Манията по папагалите става все по-голяма. И в действителност кой ли не си е представял пъстрота пернатко в дома си. Когато избирате папагал обаче, би трябвало да внимавате за някои особености. Ето на какво би трябвало да обърнете внимание, когато купувате папагал ара, огромен александър, жако, какаду, амазона или друга птица.

Когато харесате дадена птица, отбележете нейната жизнеспособност. Ако тя заспива в хранилката и е много сънлива и вяла, то не е добър избор, колкото и хубав папагал да е. Фекалиите ѝ пък би трябвало да са плътни и без миризлив аромат.

Външният тип на птицата също има своето значение. Напълно здравият папагал има компактно и чисто оперение, без следи от самооскубване и плешивини. Клюнът му би трябвало да е без пукнатини, чист и блестящ. Ноздрите би трябвало да са чисти.

Папагалът би трябвало да има кръгли и блестящи очи. Нездравословен симптом са отеклите, потънали очи, със слепени клепачи и приключвания.

Здравите папагали за обмен не би трябвало да кихат. Главата им би трябвало да е изтеглена. Типично за положителните птици е честото прозяване.

 Избор на папагал Снимка: SHAWSHANK66/pixabay.com

Ако опашката на животното се движи в такт с дишането, значи нещо не е наред. Коремът на птицата би трябвало да е спретнат към тялото, а не провиснал и висящ. Когато се движи, придвижванията и стъпките му би трябвало да са леки и свободни. Той би трябвало да крачи витално из цялата клетка за папагала. Не би трябвало да куца.

Разгледайте добре фалангите, ноктите и пръстите и дали са в наличност. Ако някои липсват, това се отразява на цената. Ставите не би трябвало да са подути. Кил костта не би трябвало да се дели, а клоаката би трябвало да е изцяло чиста.

Когато купувате папагал, с изключение на него би трябвало да се сдобиете и с документа му за генезис. Всяка легална птица има лабораторно умозаключение с лиценз за инспекция на орнитоза и салмонелоза. Клиничното ѝ здраве би трябвало да е доказано от лекар-орнитолог. Освен това би трябвало да обърнете внимание дали продавачът има ветеринарен документ – той му дава право да прави подобен тип договорка.

 Папагал

След като закупите папагала, следва 30 дневна карантина. Желателно е посещаване при ветеринар, който да ревизира за скрити болести.

Ако и вие желаете подобен дръпнат приятел, вижте тези разгласи за папагал. Разгледайте и хрумвания за име на папагалче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР