Помераните, както повечето кучета, са емоционално интелигентни същества и са

...
Помераните, както повечето кучета, са емоционално интелигентни същества и са
Коментари Харесай

Депресия при помераните - признаци, причини и помощ

Помераните, както множеството кучета, са прочувствено интелигентни същества и са способни да изпитват набор от страсти. Това също значи, че те могат да страдат от меланхолия и тревога.

Притеснителни събития или огромни промени в живота от време на време могат да накарат нервите на померана да се разхлабят или да провокират усеща на горест или тревога. Други задействащи произшествия могат да включват загуба на притежателя или на животно придружител. Вашето кученце също е евентуално да усети, че хората към него изпитват тъга, в случай че в фамилията е имало гибел. Всичко това може да повлияе на общите страсти на померана.

Дори това, което мнозина считат за позитивни промени в живота, като ново бебе за померана, нов домакински любим или пренасяне в нова къща и общественост, също може да повлияе на страстите на кучето ви. Като цяло, всяка забележителна смяна в живота на померана или в всекидневието му може да докара до признаци на меланхолия или тревога.

Знаци за меланхолия при померана

Симптомите на меланхолия при померана са сходни на тези, изпитвани от хората.

Честите признаци включват загуба на интерес към нещата, които в миналото са им харесвали, смяна в навиците за хранене и/или сън и ниски равнища на интензивност. Признаци на експанзия, в това число писък или скимтене, също се появяват при някои померани.

Признаци, че померанът ви е обезпокоителен

Когато помераните изпитват меланхолия и безпокойствие, те могат да демонстрират физическо държание като понижена интензивност, пасивно държание на бягство, криене, прибиране на опашка и трептене. Може също да забележите признаци на суматоха, в това число интензивно държание при бягство, крачене и задъхване.

 Померан

Физическите признаци на тревога при кучета могат да включват интензивност на симпатиковата самостоятелна нервна система, като лезии, които ги карат да хапят или ближат личното си тяло, или диария (която може да докара до други здравословни проблеми, като дехидратация).

Лечение на меланхолия при померан

Добрата вест е, че помераните постоянно могат сами да преодолеят депресията и/или тревогата. В взаимозависимост от кучето и обстановката това може да отнеме дни до месеци. Без значение каква е повода за неразположението, любовта и грижата на притежателите и някои насоки от ветеринарния доктор, могат да оказват помощ на кучетата да преодолеят тъгата.

Собствениците на домашни любимци могат да опитат следните техники:

Обърнете се към вашия ветеринарен доктор

Някои признаци на меланхолия и тревога могат да бъдат породени от физически болести или положения, които изискват незабавно внимание. Ако вашият померан наподобява обезпокоително или депресирано, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да планирате посещаване при ветеринарен доктор.

Въпреки че някои кучета могат да се възстановят от меланхолия с спомагателна любов и внимание от страна на притежателя си, вашият ветеринарен доктор ще направи на кучето ви изчерпателен физически обзор и може да предпише медикаменти като антидепресанти или помощни средства срещу тревога, с цел да успокои нервите му, в случай че не демонстрира признаци на усъвършенстване.

Играйте с померана

 Лечение на меланхолия при померан

Скуката постоянно може да накара косматите ни другари да станат тревожни или депресирани. Уверете се, че вашият померан се упражнява доста, преди да тръгнете за работа, и го снабдете с задоволително играчки, с цел да се занимава с нещо, до момента в който ви няма и да потушите безпокойството му. Потърсете играчки, които са интерактивни или могат да бъдат пълнени с лакомства за померани, с цел да поддържат тялото и мозъка на вашето кученце дейни, до момента в който сте отвън къщата.

Отделете време за социализация и игра

Помераните са обществени същества, които обичат да бъдат към хора и други животни. Ако кучето ви страда от тревога или меланхолия, може да обмислите да вземете още едно животно за придружител или да заведете самотното си куче в парка за кучета, групови класове или дневна грижа за кучета за в допълнение обществено взаимоотношение.

Покажете на померана си доста обич и самообладание

Разбира се, домашните любимци се нуждаят от доста обич и самообладание, с цел да се усещат сигурни и удовлетворени - още повече, когато са склонни да се усещат депресирани или тревожни. Като отделите на вашето куче в допълнение време и внимание, може да съумеете да облекчите тези проблеми и да възстановите на вашето кученце желанието за развлечение и възприятието за благополучие.

Ако смятате, че померанът ви е депресиран и не успявате да му помогнете, наложително потърсете ветеринарен доктор, който да ревизира дали всичко със здравето на кучето е наред.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР