Бенгалските котки са безспорно красива порода. Известни са със своите

...
Бенгалските котки са безспорно красива порода. Известни са със своите
Коментари Харесай

Бенгалската котка разбира ли се с други породи котки?

Бенгалските котки са несъмнено красива порода. Известни са със своите зашеметяващи петна, сходни на леопардови, и характерно грациозен външен тип. Въпреки това, за тези, които обмислят да си вземат бенгалска котка, неизбежно поражда въпросът дали тези животни се схващат с други котки. Това е комплициран въпрос, без елементарен отговор да или не. В края на краищата всяка котка е субект със своите желания и странности.

Въпреки това е жизненоважно да разберете държанието на бенгалската котка, с цел да определите дали ще се впише добре в домакинство с няколко котки.

Докато някои представители на породата може да се схващат добре с други котки, други може да предпочетат да бъдат единствени в дома, а трети може да изискват по-специален метод за консолидиране с други домашни любимци.

Така че дано се потопим в тънкостите на държанието на бенгалската котка с други котки, с цел да осигурим съразмерен дом както за новите, по този начин и за към този момент наличните.

Дружелюбни ли са бенгалските котки към други котки, или избират да бъдат единствената котка в семейството? Това е въпрос, върху който мнозина, интересуващи се от тази неповторима порода, са размишлявали. Бенгалските котки са известни със своя див и другоземен тип, както и с игривия си и деен темперамент, само че какво да кажем за държанието им към други котки? Известно е, че бенгалските котки имат разнообразни обществени умения, когато става въпрос за взаимоотношение с други котки.

Някои бенгалски котки може да са изцяло удовлетворени да споделят виталното си пространство с други домашни любимци. Но има и бенгалски котки, които демонстрират териториално държание и се сблъскват с сходните си. Важно е да се означи, че всяка бенгалска котка има своя неповторима персона и образование, което може да повлияе на обществените умения, което затруднява обобщаването на държанието им с други котки.

Известно е, че бенгалските котки имат несъмнено равнище на любознание и просветеност, което може да помогне в способността им да се приспособяват към живот с други котки. Въпреки това е значимо да запознаете бенгалските котки с другите последователно и под деликатно наблюдаване, с цел да осигурите спокойно взаимно битие.

 Бенгалска котка

Когато запознавате бенгалските котки с други котки, се предлага да им дадете лично пространство да се отдръпват и да се усещат сигурни, да им осигурите доста играчки и лакомства, с цел да разпределите вниманието им, и да наблюдавате взаимоотношението им, с цел да прецените съответните равнища на комфорт. Ако обмисляте да доведете бенгалска котка във вашето домакинство с други котки, значимо е да разберете, че може да ѝ отнеме време, с цел да се приспособи и да развие позитивна връзка с новите си събратя.

С самообладание, вярно въвеждане и непрекъснато наблюдаване, бенгалските котки могат да съжителстват спокойно и даже да основават другарства с други котки, а също и с други скотски типове. Кучетата относително елементарно се спогаждат с бенгалските котки, стига да отделите време за социализацията сред тези любимци. Така че, в случай че сте любопитни по отношение на държанието на бенгалската котка с други котки, не забравяйте, че това е въпрос на самостоятелна персона и образование. Все отново бенгалските котки могат да се научат да живеят с и даже да се любуват на компанията на други котки.

Вижте също какъв брой години живеят бенгалките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР