Много кучета имат репутацията на яростни защитници на дома, които

...
Много кучета имат репутацията на яростни защитници на дома, които
Коментари Харесай

Най-срамежливите породи кучета

Много кучета имат репутацията на гневни бранители на дома, които в никакъв случай не се двоумят да се слагат сред фамилиите си и заплахата. Тези кучета са склонни да получават по-голямата част от светлината на прожекторите, действайки като кучета пазачи, служители на реда и доста други.

Докато доста фенове на кучета интензивно търсят тези по-свирепи породи, някои хора, изключително тези с дребни деца, желаят куче, което е по-спокойно и даже срамежливо.

Няколко породи са генетично предразположени към срамежливо държание. Те са по-чувствителни и кротки, създавайки по-спокойна домашна среда. Като спомагателен бонус е, че един път привикнали с вас, тези кучета стават доста любвеобилни и непрекъснато желаят да бъдат гушкани и обгрижвани.

Искате ли да осиновите срамежливо куче?

Ето лист с най-срамежливите породи кучета:

Малтийската болонка е притеснителна

Малтийската болонка е дребна порода кучета, известна със своята красива бяла четина. Те са едни от най-интелигентните и най-нежните от всички породи кучета мъници. Те също са една от най-старите породи кучета в света. Произхождат от Малта, само че скулптури на сходни на тип кучета са открити в египетски гробници, датирани от преди 3000 години.

Малтийските болонки са известни кученца и постоянно ги виждате да гледат значимо, капризни в прегръдките или даже от дамските чанти на доста притежатели по улиците на града. Тези кученца са дребни на растеж и са извънредно леки. В по-голямата си част са общителни и обичат да се забавляват със стопаните си. Не се опасяват да играят, когато са в уюта на дома, само че проблеми могат да зародят, когато ги заведете в нова среда. Те могат да се срамят да имат нови прекарвания.

Унгарската визла е срамежлива порода

Ако в никакъв случай не сте чували за визла, пропускате! Това е междинна до огромна порода ловни кучета с елегантна външност и мощен и мускулест тип. Това красиво късокосместо ловно куче е крепко, само че не прекомерно едро. Първоначално тези кучета са били отглеждани като ловни поради безупречните им сетива, които им оказват помощ да наблюдават плячка.

 Срамежливи кучета

Породата принадлежи към фамилията на пойнтерите, тъй че бъдете подготвени да видите това емблематично държание. Въпреки типа си, в търсенето на комфорт визлите са много срамежливи. Те не са склонни да се срещат с нови хора, избират да стоят до тези, които познават. Това нормално срамежливо държание може да се облекчи с образование и социализация, само че визлите рядко се трансформират в обществени кучета.

Немският дог се тормози

Ето едно куче, което доста хора ще са сюрпризирани да видят класифицирано като срамежливо. Немският дог е солидно куче, което може да стигне до 90 кг! Представителите на породата са високи, големи и плашещи, само че срамежливи кучета. Но сблъскате ли се с тях, бързо разбирате, че те не са нищо повече от нежни колоси.

Те са една от най-сладките породи в близост и съпоставянето на техния размер и срамежливо държание може да бъде занимателно да се види! Немският дог може да бъде проследен обратно посредством рисунки до 3000 година прочие н. е. Смята се, че тези кучета са били преместени в разнообразни елементи на света от асирийците, които ги продавали на гърците и римляните, които по-късно ги развъждали с други породи. Ето за какво се счита, че немският дог произлиза от кучета от вида мастиф.

Папийонът е свенлив

Малкият, само че възвишен папийон е неповторима порода. Тези кученца са с размер на елементарна котка, само че са известни с превъзходната си четина и ненапълно плевел темперамент. Кучето се оправя добре в множеството среди. Папийонът не желае нищо друго с изключение на да тича в близост и да си играе, когато му е комфортно, само че е припрян да се гушне в скута ви, когато се умори. Срамежливостта идва, когато в средата навлязат нови хора. Папийоните постоянно се отдръпват в кучешката си барака или лаят непрестанно, когато нови хора се приближат. Този проблем се утежнява, колкото по-малко кучето е социализирано.

Йоркширският териер е срамежлив

 Йоркито се срами

Ето една извънредно известна порода кучета, която евентуално сте срещали доста пъти преди. Йоркширските териери са обичани и доста търсени. Те имат неповторим външен тип, дребен растеж и игриви персони. У дома йоркширският териер е любопитно творение.

Той ще изследва всеки сантиметър от къщата ви, като ще се натъква на проблеми по пътя. За благополучие, дребният им размер не им разрешава да вършат огромни бъркотии. Що се отнася до плашливостта, йоркширските териери са известни със страхливостта си. Лесно се плашат и не се оправят добре с непознати и нови прекарвания.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР