Манчестър Сити стана шампион на Англия за 10-ти път в

...
Манчестър Сити стана шампион на Англия за 10-ти път в
Коментари Харесай

Манчестър Сити пренаписа историята! Гражданите сложиха шампионската корона за четвърти пореден път!

Манчестър Сити стана първенец на Англия за 10-ти път в своята история и за 4-ти следващ. Това стана факт, откакто " жителите " победиха Уест Хем с 3:1 в последния кръг от шампионата и нямаше никакво значение по какъв начин ще приключи дуелът сред Арсенал и Евертън.

До момента нито един тим в Англия не беше успявал да стане първенец 4 следващи пъти. Дори сър Алекс Фъргюсън и великият отбор на Манчестър Юнайтед от края на предишния век и началото на новия не съумяха да го реализиран.
 Снимка 665643
Източник:

Головете за Сити означиха Фил Фоудън (2`, 18`) и Родри (59`), а прецизен за Уест Хем беше Мохамед Кудус, който се разписа с феноменално попадение в 42-ра минута на дуела.

Така тимът на Пеп Гуардиола приключи шампионата на върха с 91 точки, а Уест Хем завърши сезона на 9-а позиция с 52 пункта в актива си.
 Снимка 665644
Източник:

Двубоят стартира по приказен метод за " жителите ". Още във втората минута Фил Фоудън сподели за какво беше определен за " Играч на сезона ". Той получи топката към дъгата, финтира футболист на " чуковете " и с жесток изстрел в сглобката на вратата не остави никакви шансове на вратаря.

Малко по-късно и Кевин де Бройне опита шанса си с изстрел от отдалеченост, само че Алофонс Ареола този път се намеси добре и избави. Четвърт час след началото на мача Джереми Доку на два пъти " възпламени ръкавиците " на Ареола и Уест Хем някак си оцеляваше.

Все отново " чуковете " капитулираха за повторно в 19-а минута, когато Фил Фоудън още веднъж прати топката в мрежата. Той получи подаване по земя в наказателното поле от Джереми Доку и технично я прати във вратата за 2:0.

Домакините продължиха да атакуват и да пропущат състояние след състояние, а това можеше да им изиграе неприятна смешка малко преди почивката. Тогава Мохамед Кудус стреля мощно в очертанията на вратата, само че Щефан Ортега показва класата си и избави.

В 42-рата минута обаче Ортега остана беззащитен и трябваше да изважда топката от мрежата си. Гостите извършиха корнер, след който Кудус се добра до топката, повдигна си я с левия крайник и с прословут ножичен удар опъна мрежата зад слисания Ортега, като по този метод остави интригата в мача, а и тази за купата жива.

В 59-а минута Родри означи гола на успокоението за Сити. Той получи подаване от Бернардо Силва и с техничен удар по земя прати топката в мрежата на " чуковете " за трети път.

По всичко изглеждаше, че до края на дуела Ман Сити няма да изпусне преднината си, а момчетата на Пеп Гуардиола даже пропуснаха няколко доста положителни благоприятни условия за нови попадения посредством Доку, Халанд и Фоудън.

Домакините въпреки всичко изтръпнаха в 88-а минута, когато Соучек прати топката в мрежата за 3:2, само че беше видно, че футболистът на Уест Хем беше играл с ръка.

Това беше последният по-интересен епизод в мача и празненствата в Манчестър започнаха незабавно след последния съдийски сигнал.
 Снимка 665646
Източник:

Манчестър Сити - Уест Хем 3:1

1:0 Фоудън (2`)

2:0 Фоудън (18`)

2:1 Кудус (42`)

3:1 Родри (59`)

Манчестър Сити : Ортега, Уокър, Аканджи, Диаш, Гвардиол, Родри, Де Бройне, Силва, Фоудън, Доку, Холанд

Уест Хем : Ареола, Цоуфал, Зума, Мавропанос, Кресуел, Емерсон, Уорд-Праус, Соучек, Пакета, Кудус, Антонио
 Арсенал победи Евертън с 2:1 в мач от Висшата лига
Арсенал надделя мъчно Евертън, само че остана с празни ръце

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР