Арсенал победи трудно Евертън у дома с 2:1 в последен

...
Арсенал победи трудно Евертън у дома с 2:1 в последен
Коментари Харесай

Арсенал надви трудно Евертън, но остана с празни ръце

Арсенал победи мъчно Евертън вкъщи с 2:1 в финален обезверен опит да догони Манчестър Сити. Домакините се нуждаеха от наложителен триумф против " карамелите " и евентуакна неточност на тима на Хосеп Гуардиола, само че тя по този начин и не пристигна и за хората на Микел Артета остана второто място.

В 32-та минута Калвърт-Люин уцели гредата след бърза контра, а при добавката стреля неопределено. Шокът за Арсенал пристигна в 40-та минута, когато след директен свободен удар изпълнен от Идриса Гей, топката рикошира в стената и излъга Рая за 0:1.
 Снимка 665648
Източник:

Две минути по-късно лондончани изравниха посредством Томиасу, който бе открит на точката на дузпа от Йодегор и с обмислен удар не остави шансове на Пикфорд.

В 72-та минута след безредие в наказателното поле Мартин Йодегор не съумя да означи, пращайки топката право в тялото на Пикфорд. В 83-та резервата Емил Смит Роу стреля от точката на дузпата, само че откри само напречната греда на вратата на Евертън.
 Снимка 665641
Източник:

В 89-та минута въпреки всичко напъните на " артилеристите " дадоха резултат, когато възползвайки се от неточност в отбраната на гостите Кай Хавертц от близко довкара топката след пробив на Йодегор. Попадението бе дълго преглеждано ВАР за игра с ръка, само че в последна сметка бе прието от съдията Майкъл Оливър.

В крайното класиране Арсенал събра 89 точки, само че остана на две точки от първенеца Манчестър Сити, който събра 91 и отбрани сполучливо купата си от предишния сезон.
 Снимка 665640
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР