Всеки собственик на куче е важно да научи любимеца си

...
Всеки собственик на куче е важно да научи любимеца си
Коментари Харесай

Как да научим кучето да ползва стъпала

Всеки притежател на куче е значимо да научи любимеца си да употребява стълби. От една страна това ще помогне на вас, тъй като няма да се постанова да го носите по стъпалата (особено в случай че е по-голяма порода), от друга ще е безвредно за него, тъй като, в случай че любимецът ви не може да употребява стълбите, може да се нарани.

Не е извънредно кучетата да бъдат толкоз разчувствани, че да паднат в бързането си. Ако това се случи на стълбище, може да се наложи посещаване при ветеринар. И по този начин, имайки това поради, ето малко управление за това по какъв начин да обучите кучето си да се изкачва по стълби.

Започнете със седене и оставане

Най-лесният метод да накарате кучето си да се изкачва и слиза по стълбите безвредно е да го научите да седи и да стои в единия край, до момента в който вие отивате в другия край. Така че, в случай че се качвате по стълбите, оставете кучето си в дъното на стълбите с команда „ седни и остани “. Ако вашето куче има проблеми с подчиняването на тази команда, поработете в усвояването ѝ. След като стигнете до върха на стълбите, можете да заповядате на кучето си да пристигна. По този метод то няма да би трябвало да се оправя с навигирането към вас, до момента в който се изкачвате по стълбите, и ще може по-добре да следи стълбите, до момента в който се изкачва. За да сте сигурни, че това държание ще остане, е рационално да го възнаградите любимеца си с хвалба, милувка или лакомство.

Справете се с всички страхове при кучето при нанагорнище на стълби

Някои кучета се опасяват да се изкачват по стълби. Те може да са имали травматично прекарване със стълбите, само че по-вероятно е да страдат от физически болести, като дисплазия на тазобедрената става при кучета или други постоянно срещани проблеми със ставите. Ако подозирате, че подвижността е проблем, би трябвало да заведете кучето си на ветеринар за диагностика. Болките в ставите могат да причинят всевъзможни компликации за вашето куче, което го затруднява да прави даже съществени действия. Има няколко разнообразни метода, по които можете да лекувате болки в ставите при куче; би трябвало да ги разгледате, в случай че вашият ветеринарен доктор реши, че това е казусът.

 Да научим кучето да употребява стъпала

Улеснявайте кучето си, когато се пробва да изкачва стълби

Някои кучета просто имат проблеми със стълбите без друга причина, като се изключи че са малко тромави. Може би са прекомерно дребни, с цел да ги навигирате елементарно, или може би имат някаква уплаха. Кучетата може да се двоумят да опитат нови неща, които провокират страха им от височини или границите на това къде считат, че би трябвало да отидат. Вашето куче може да почувства, че ще има проблеми, в случай че отиде на ново място. Можете да успокоите тези страхове и да отклоните мозъка на вашето куче от тези опасения, като употребявате следните способи за похищение на вниманието:

- Запазете жизнен звук и останете положителни, като насърчавате кучето си да ви следва по стълбите;

- Използвайте лакомства като награди за опашаткото и правете премията забележима, с цел да помогнете на кучето си да тества стълбите;

- Пляскането с ръце също може да помогне на кучето ви да се концентрира и да обезпечи в допълнение насърчение;

- Може също да помогне, като премахнете всичко по стълбите, което може да попречи на изкачването на нашето куче. Направете нещата допустимо най-прости за вашето куче, изключително при първите няколко пъти нагоре по стълбите.

Проправете си път нагоре

 Куче

Вашето куче може да се опасява да стигне до върха на стълбите и това е добре при започване на вашето образование. Можете да научите кучето си да се качва единствено на няколко стълби и по-късно да го възнаградите, когато стигне.

Забележка: Уверете се, че не възнаграждавате решението на кучето да се върне и да се откаже. По-скоро намерете стълбище, което вашето кученце може да доближи комфортно, и по-късно го наградете с лакомство или потупване, когато дойде. Кажете му, че се гордеете с него и използвайте този прогрес, с цел да го накарате да продължи нагоре по стълбите. Малко по малко вашият четириног другар ще стане по-уверен и ще се изкачи по-нагоре по стълбите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР