Maia Open, първи квалификационен кръгАлександър Лазаров – Килиан Фелдбауш 6-1,

...
Maia Open, първи квалификационен кръгАлександър Лазаров – Килиан Фелдбауш 6-1,
Коментари Харесай

Лазаров започна с победа в квалификациите в Мая


Maia Open, първи квалификационен кръг

Александър Лазаров – Килиан Фелдбауш 6-1, 7-6(3)

Александър Лазаров доближи до последния кръг от квалификациите на Чалънджър шампионата в португалския град Мая след двусетов триумф над 960-ия в света Килиан Фелдбауш. Поставеният под №1 българин изоставаше с 0-3 във втория сет, само че реализира трагичен поврат и ще играе за място в главната скица.

Следващият конкурент на четвъртата ни ракета ще бъде представителят на домакините Енрике Роча (№876).

Лазаров бе по-ефективен на начален удар, като записа повече асове (5-1) и направи по-малко двойни неточности (3-5). Българинът завоюва 71% от точките си на първи сервис (37/52) и оползотвори четири от седемте си шанса за пробив (57%), до момента в който неговият конкурент осъществя единствено два от своите девет брейкпонта (22%).

В първия сет конспирация съвсем нямаше. Лазаров стартира вихрено мача и осъществя два следващи пробива, като по този метод натрупа солидна преднина от 5-0. Впоследствие обаче българинът си разреши леко разпределяне и Фелдбауш прекъсна серията му, а в седмия гейм стигна до точка за пробив. Лазаров обаче избегна заплахата и завоюва подаването си, приключвайки сета при 6-1 в своя изгода.

Противно на развиването на играта до този миг, швейцарецът доминираше при започване на втората част и осъществя ранен пробив, след който поведе с 3-0. В четвъртия гейм Лазаров избави четири брейкпойнта, като това се оказа началото на доста мощна серия за него и той възвърне равенството. Впоследствие българинът проби за 5-4, само че не съумя да се възползва от опцията да сервира за мача и в последна сметка се стигна до тайбрек.

В него Лазаров осъществя мини-пробив и поведе с 3-1, само че Фелдбауш съумя да изравни. Това обаче бе последният положителен миг за него в мача, защото Алекс завърши дуела със серия от четири следващи извоювани точки, оформяйки крайното 6-1, 7-6(3) след 79 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР