Магурата е свързана с шумерската цивилизация и Ноевия ковчегДревните българи

...
Магурата е свързана с шумерската цивилизация и Ноевия ковчегДревните българи
Коментари Харесай

В меча на Кубрат има код, разкрит от Леонардо

Магурата е обвързвана с шумерската цивилизация и Ноевия ковчег Древните българи са познавали божествената серпантина на Фибоначи
 

Много са спекулациите за началото на българската страна. Като приказваме за категорията " Кубрат ", да не забравяме, че символизира четирите четвъртини на Цялото и четирите направления на света.

Какво значи купата " Кана Юбиги Кубрат ", в случай, че Юбиги е епитет със значение на " величествен " и " прочут ". Отговорът е еднопосочен:  " Владетел, върховен държател по четирите направления на света. "

Факт е, че когато Кутригурите (един от клановете на античните българи) доближават до град Нипур, те откриват 128 години Династия на Кутите и всичките им владетели се споделят " Кубрат ". Да, те имат обособени имена - някои от тях са " Кардам ", други са " Крум ", само че всички са Кана Сюбиги Кубрат. Важно е да се знае, че " Кана Сюбиги Кубрат " значи - цар, върховен държател и на шумерски и на български език. Същото, което значи император в латинската версия.

Името Аспарух пък идва от " Аспара ". Аспарух е Принцът на Аспара. Тази река, извира от сегашен Казахстан, с цел да стигне до Киргистан. В някои от преписите на именника на българските ханове за Аспарух се написа " Аспа-ра-рух " или " Еспе-ре-рюх ", което общо взето значи едно и също: Духът на река Аспара или Принцът на Аспара.

Кубрат е изтъкнат представител на рода Дуло, произлизащ от народа Ду-Лу, който е доста по-древен от всичко това, което се пробват през днешния ден да ни кажат. Недопустимо е някои да се пробват да вкарат българите като начало на наличието им в историята някъде в ранните междинни епохи. Толкова по-древни сме, че спрямо нас доста велики искания наподобяват оскъдни. Затова

не трябва да се отхвърляме от нашата рекламация за античност

Именно в древността ние намираме запас за оцеляване в бъдещето, запас за самоуважение, запас за опозиция против това, което желае да ни стъпче, изтрие и изхвърли от историята.

Когато Кана Сюбиги Кубрат е управлявал в Стара Велика България, тя се е простирала от Северен Кавказ до местата, където в този момент се водят военни дейности в Украйна, т.е. до Полтава.

Гробът на Кана Сюбиги Кубрат е в Мала Перешчепина, близо до Полтава. Там през 1912 година е открито най-голямото богатство в историята на Руската Империя - 25 кг злато и 50 кг сребро, в погребалните съоръжения на този популярен човек, за който един от най-блестящите немски историци - професор Вернер, споделя: " Каганът на българите е заровен там ". И мечът, който е открит измежду тези златни и сребърни шедьоври, е шедьовър самичък по себе си.

Шедьовър, който е цялостен с мистична, загадъчна адекватност на модерни научни понятия.

Мечът на Кан Кубрат е напълно златен, в случай че не се брои самото острие. Той е тъкмо 94,02 см дълъг, което значи, че в случай че се сложи единият му край, дръжката на меча, в основата на гръкляна (от мястото на гласните гънки - vocalfolds), върхът на острието му доближава тъкмо до върха на пръстите на ръката. Тази техника доста епохи по-късно употребява Леонардо, когато рисува Витрувианският човек.

Тази техника, четири века след нашият Кан Кубрат, стартират да употребяват в Япония, когато вършат персоналните катани (мечове) на огромните самураи.

Четири века преди Япония, пет века преди Леонардо, нашият Кан Кубрат има пример за дължина, въплътен в дължината на мечът му, който има и космически еквивалент.

Този меч е доказателство за наследствено-родова традиция в предаването на щафетата от един представител на рода Ду?ло на различен. Някои от нас приказват за " Заветъ ".

И по този начин,Заветът на античните българи- тези българи, които ги упрекват, че били езичници, в противен случай, те са първата цивилизация с монотеистична вяра.

Древните българи са имали галактическо, а не езическо знание.

 Те са имали феноменални знания за астрономия - за небето и за земята. И великият български строител, Кана Сюбиги Омуртаг (Омуртаг значи " Живот на трона " ), когато разгромил един византийски пълководец, на който подарил освен живота, само че и му дал опция да се върти(навърта) в Двора, като преводач - с име Кинам, си въобразил, че може да учи българският Кан на разум и разсъдък и да го укорява, че " видите ли българите били езичници ".Омуртаг го споделя и това го написа във всички исторически съществени летописи, описващи тази история (странно за какво не се преподава в българските училища): " Българите имат вяра в този Бог - Един Бог, Който е основал Слънцето, Земята, Луната и планетите. " Представяте ли си,

при започване на IX век има държател който да знае, че има планети

За каква " дивотия " ни приказват нашите съперници, които ние, заради историческа уместност цитираме, тъй като са останали техните незапалени трудове за нас? А нашите са унищожени от фанариоти. За какво приказваме?

  " Българите имат вяра в този Бог, Който е основал Слънцето, Земята, Луната и планетите. "

И същият този, Кана Сюбиги Омуртаг, оставя надпис върху колона и тази колона се пази във Велико Търново в Храма " Свети Четиридесет мъченици ".

Отидете и я вижте! Тя стартира с кръстен знак, което напълно не значи, както се пробват да ни внушават, че тоя български държател " тайничко се бил покръстил ". Същото може да се каже и за Тервел. Просто кръстният знак е български принос в цивилизацията, а не противоположното.

Във великата колона на Омуртаг, върху камък, а не върху пясък е изсечено обръщение, което безусловно ни шашардисва в най-благородния смисъл на думата. Той споделя (всички знаят за частта от неговото послание): " Човек и добре да живее умира и различен се ражда. И дано роденият по-късно, като чете тези писмена, да си спомня за оногова, който го е направил! "

Обаче, какво е направил? Това излиза наяве от първата част, преди този достоен и покъртителен апотеоз на човешката тленност. В първата част Омуртаг споделя:

" И откакто мерих земята, оставих този надпис. " След това цапочва да написа за това какво има поради под " мерих земята ". И стартира да написа за едно доста забавно число - 20 000 разтега. Говори, че е построил на 20 хиляди разтега от остарелия си дом Свещена Могила - на 20 хиляди разтега от тая Могила е построил Нов Дом на Дунава.

Всички си мислят: Какво значи " мерих земята "? Смята, че става дума за земемерско изпитание. Не! Ако човек вникне

какво тъкмо значи " 20 хиляди разтега "

такива каквито са били разтезите тогава, ще стане ясно, че 20 000 разтега са в действителност разликата сред екваториалният диаметър на Земята и дистанцията сред полюсите (полярният диаметър). Нима е допустимо Омуртаг да е имал това поради?

Да, това е имал поради, тъй като във всички останали неща, които той е построил, е приложил освен този мерен пример, само че и познания, които 400 - 500 години по-късно ще зародят под формата на " поредност на Фибоначи " - говореща за златно сечение.

Това е закодирано във великите градежи на българите - като се почне от Мaдарския Конник, мине се през тронната палата на двореца в Плиска, през остарелия централен град Велики Преслав, през Сборяново - великият траурен комплекс на траки, само че освен, през Омуртаговата могила

Там.Колкото и да е необикновено, всичко това попада безусловно тъкмо върху една гениално обрисувана, като че ли от Космоса, златна серпантина. Или " серпантина на Фибоначи " - сакрална във висшия смисъл на думата.

Всички съществени градежи на античните българи са подредени по продължение на тази серпантина, чак до нос Калиакра, където има българска цитадела.

Нормално е човек да си намерения, че импортирам прекомерно доста рационалност в неща, които са, по този начин да се каже, безредно случили се. Но може би е правилно и другото - ние подценяваме тези велики хора и тяхната велика връзка с Космоса.

Космос, съгласно Питагор, значи " Красота ". От там идва думата " козметика ", уважаеми дами.

Но Космос значи още и друго - тази действителност, която е над нас, само че в която ние сме вписани. И освен това - ние споделяме гения на тази галактика, която назоваваме Космос. И можем да творим с помощта на тази неразривна, мистична връзка.

Затова разходете се до тези свещени места в България.  Всички знаят Магурата, нали?

Но знаете ли, че

Магура на шумерски значи " транспортен съд, къща "

Когато боговете замислили да изтребят човечеството с Потоп, един добър Бог ЕНКИ - Богът на земята (КИ-земя) предизвестил шумерите да си изградят кораби-къща. Тоест, това което в Библията се назовава " Ноев ковчег ", единствено че не в единична численост, където са вкарани всички животни и то по две, а в хиляди екземпляри, свързани между тях. Това е флотилията, която е запазила живота на шумерите при в действителност състоялият се Велик Потоп.

А когато стигнете в разходката до Дуранкулак, да си спомните, че Дур Ан Ки значи небосвод - място на срещата сред Небето АН и Земята КИ.

И бъдете уверени, че по нашите земи има топоними, които са свидетелства за шумерската връзка, в действителност, за началото на Шумерската цивилизация тук.Едно от тях е Магура, за която загатнах. Защото  в България има 7 топонима Магура. Не става дума единствено пещера. Има едно село на българо-румънската граница. Има и доста още доста места. Което е следващото доказателство, че ние в действителност, носим в гените си, физически и интелектуални,-живата Връзка с първата международна цивилизация и за това сме толкоз неподатливи на размиване и на елиминиране от сцената на историята.

А това че сме малко - постоянно сме били малко.Както се споделя: Малко на брой, само че мощни в пердах.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР