Мадрид и Буенос Айрес си размениха критики в събота, съобщава

...
Мадрид и Буенос Айрес си размениха критики в събота, съобщава
Коментари Харесай

Напрежение между Аржентина и Испания след обвинения за наркотици и бедност

Мадрид и Буенос Айрес си размениха рецензии в събота, оповестява " Ройтерс ".

Испанският министър на превоза Оскар Пуенте загатна, че президентът на Аржентина Хавиер Милей използва опиати.

Той направи изказването по време на панелна полемика в Саламанка в петък, като засяга миналогодишната предизборна акция.

Офисът на Милей разгласява изказване в събота, осъждайки забележките, като в същото време нападна испанския министър председател Педро Санчес.

То обвини Санчес, че " заплашва испанските дами, като разрешава нелегална имиграция " и подкопава целостта на Испания посредством подписване на покупко-продажби със сепаратистите, до момента в който левите му политики донесоха " гибел и беднотия ".

Това провокира остро изявление от испанското външно министерство, съгласно което изявите на президента  " не дават отговор на връзките сред двете приятелски страни и нации ".

Припомняме, че след избирането на Милей, десен популист, който пое кормилото през декември, връзките сред Аржентина и Испания, ръководени от лява коалиция, водена от Социалистическата партия на Санчес, доста се охладиха.

Милей обществено поддържа испанската крайнодясна антиимиграционна партия Vox.

Това се случва на фона на вътрешните проблеми на лидерите - протестите против политиката на Милей в страната му и корупционния скандал, в който бе намесено името на Санчес в Испания. 

Санчес заяви в края на април, че ще продължи да заема поста си, откакто загатна за оставката след започването на следствие за корупция против брачната половинка му.

Преди това той бе подложен на гневни рецензии в Испания заради договорката със сепаратистките водачи за прошка, посредством която образува съдружен кабинет и резервира властта. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР