Всеки ден хиляди хора по света изхвърлят утайката, след като

...
Всеки ден хиляди хора по света изхвърлят утайката, след като
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да хвърляте утайката от кафето си

Всеки ден хиляди хора по света изхвърлят утайката, откакто изпият утринното си кафе. Този органически боклук крие в себе си неподозирана мощ, която може да бъде впрегната в други потребни действия, вместо да бъде изхвърлена на боклука.

След като дозата кафе бъде използвана, утайката ѝ губи усета си и по тази причина не става да бъде използвана наново. В семейството обаче ще бъде извънредно потребна.

Да си извършите сами почистващи артикули с подръчни средства вкъщи не е по никакъв начин комплицирана задача. Утайката от кафе да вземем за пример може да се употребява за доста неща - за торене, за преследване на инсекти и комари, за маска за лице и даже за ароматизатор. Прилагайки тези лесни домашен хватки, хем ще запазите дома си от нездравословните химикали, хем ще спестите пари от скъпи и от време на време неефективни препарати.

Ето няколко хрумвания по какъв начин да употребявате утайката.
За растенията
Утайката от кафе е богат източник на азот, калий и фосфор, които са от значително значение за растежа на растенията. Когато я добавите непосредствено към почвата, подобрявате структурата ѝ, осигурявайки на цветята ви нужните хранителни субстанции, с цел да цъфтят.
За разчистване на канали
Утайката може да се употребява като натурален абразив, с който да премахвате следи от котлен камък и мазнин. С нея елементарно се почиства канала на мивката в банята и кухнята, като е задоволително да изсипете една шепа непосредствено в него, след което да пуснете мощно гореща бликам вода. Така ще предотвратите неприятната миризма на канализация и ще имате чисти тръби.
За разчистване на разнообразни повърхности
Благодарение още веднъж на своите абразивни и абсорбиращи свойства утайката от кафе е идеална за разчистване на деликатни повърхности като умивалници или тенджери от неръждаема стомана.

Освен това, в случай че сложите чинийка с наслойка в хладилника, ще работи като ароматизатори и ще всмуква неприятните миризми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР