В Симон от планината 25-годишният актьор Лоренцо Тото Феро е

...
В Симон от планината 25-годишният актьор Лоренцо Тото Феро е
Коментари Харесай

Аржентинският режисьор Федерико Луис бе отличен с Голямата награда на Седмицата на критиката в Кан

В " Симон от планината " 25-годишният артист Лоренцо " Тото " Феро е в облика на Симон, който се сприятелява с група младежи с умствена назадничавост в градче в Андите. Във кино лентата вземат участие артисти с умствени ограничавания
Аржентинският режисьор Федерико Луис получи Голямата премия на паралелната секция " Седмица на рецензията " на 77-ото издание на интернационалния кинофестивал в Кан, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Дебютният филм на Луис " Симон от планината " се конкурираха с още шест продукции.

В " Симон от планината " 25-годишният артист Лоренцо " Тото " Феро е в облика на Симон, който се сприятелява с група младежи с умствена назадничавост в градче в Андите. Във кино лентата вземат участие артисти с умствени ограничавания.

Смятам, че в действителност си коства усилието да поддържаме връзка с хора, разнообразни от нас, тъй като това е метод да се докоснем до най-красивото в човешките същества, тяхното великолепие и безкрайна трудност, сподели режисьорът пред Агенция Франс Прес при представянето на кино лентата.

Отличието за аржентински режисьор има и символно значение, откакто светът на киното през последните седмици бие паника против офанзивите от страна на ултралибералния президент на страната Хавиер Милей.

Останалите награди от кинофестивала в Кан, измежду които и " Златна палма ", ще бъдат връчени в събота вечерта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР