Цената на билета за пътуване в двете посоки Филипово -

...
Цената на билета за пътуване в двете посоки Филипово -
Коментари Харесай

С легендарен влак до Казанлък за Празника на розата

Цената на билета за пътешестване в двете направления Филипово - Казанлък - Филипово е 45 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена
" Български държавни железници " (БДЖ) и Община Казанлък провеждат особено пътешестване с трен с парен локомотив за посетителите на Празника на розата в града на 31 май, оповестиха от пресцентъра на националния железопътен транспортьор.

Влакът ще се движи по маршрута Филипово - Карлово - Казанлък.

Избралите да се разходят до Казанлък с този трен ще имат рядката опция да пътуват с парния локомотив 03.12, който е легенда в историята на България, обвързвана със съдбоносни събития към фамилията на цар Борис III. Aтракционният трен ще потегли от гара Филипово в 9:35 ч. и ще дойде на гара Казанлък в 12:10 ч., показват от БДЖ.

От сдружението твърдят, че след идването на гара Казанлък пътуващите с влака ще имат задоволително време да се разходят и да усетят атмосферата на Празника на розата. За гостите на града в музея на розата, ситуиран в парка " Розариум ", ще има особено проведено креативно ателие за деца. Любителите на яденето могат да посетят и фестивала на балканската просвета и кулинария, на стадион " Севтополис ".

Преди отпътуването на специфичният трен от Казанлък на гарата ще стартира и концерт на известни български групи, който е част от пътуващия фестивал " Концерти на гарата ". Композицията с парен локомотив ще тръгне от гара Казанлък назад към гара Филипово в 15:30 ч., където ще дойде в 18:35 часа. И в двете направления влакът ще има половинчасов престой на гара Карлово, което ще е уместно време за фотоси с парния локомотив в подножието на Балкана.

Цената на билета за пътешестване в двете направления Филипово - Казанлък - Филипово е 45 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този трен могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн - през системата за онлайн резервации и билетоиздаване на https://bileti.bdz.bg/.

За Международния ден на детето на 1 юни трен с парен локомотив и царски вагони ще пътува от София до Банкя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР