Белгиецът Тим Мерлие спечели 18-ия етап от Обиколката на Италия

...
Белгиецът Тим Мерлие спечели 18-ия етап от Обиколката на Италия
Коментари Харесай

След мощен финален спринт: Сантиметри решиха победителя в 18-ия етап на Джирото

Белгиецът Тим Мерлие завоюва 18-ия стадий от Обиколката на Италия - 178 километра от Фиера ди Примиеро до Падуа.

След няколко тежки дни в планината - през днешния ден съвсем напълно равнинният стадий бе решен с заключителен спринт по улиците на Падуа. В него Мерлие от тима на Соудал Куик-Степ съумя да надделее с броени сантиметри пред любимеца на италианската аудитория и притежател на " цикламеното трико " Джонатан Милан от Лидл-Трек.

Финалът на стадия се оказа извънредно безреден, като и Мерлие, и Милан не съумяха да получат нужното извеждане от съотборниците си и трябваше да разчитат напълно на себе си. В последна сметка обаче по-добрата траектория, която имаше Мерлие, му разреши да изпревари Милан с половин капла.

Времето на главната група бе същото като това на спечелилия в стадия - 3 часа, 45 минути и 44 секунди, осведоми Българска телеграфна агенция.

На трета позиция остана австралиецът Кейдън Гроувс от Алпецин-Декьонинк. Той водеше броени метри преди финала, само че по-мощните Мерлие и Милан съумяха да го задминат към 10 метра преди финалната линия.

В генералното класиране разбърквания не настъпиха. Убедителен водач и притежател на " розовата фланелка " остава словенецът Тадей Погачар. Колоездачът на Обединените арабски емирства има преднина от 7:42 минути пред колумбиеца Даниел Мартинес (Бора-Хансгрое) и 8:04 минути пред британеца Герайнт Томас (Инеос).

При спринтьорите Джонатан Милан е безапелационен водач с 327 точки. Втори с 200 точки е Кейдън Гроувс, а Тим Мерлие е трети със 143.

При катерачите води Погачар с 230 точки, следван от италианеца Джулио Пелицари (Бардиани) със 148 точки.

В петък за участниците в " Джирото " следва полупланински стадий - 157 километра от Мортелиано до Сапада.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР