Лятото - време за ваканция и почивки на морето или

...
Лятото - време за ваканция и почивки на морето или
Коментари Харесай

Игри с деца за из път

Лятото - време за почивка и почивки на морето или в планината, на село или коледните и други празници - постоянно търсим и намираме мотиви да пътуваме. Който е пътувал с деца по- дълго от час, час и половина, чудесно знае, какъв брой е мъчно да удържиш в купето на колата тяхната неукротима сила. Колко бързо се отегчават и какъв брой сложни за преодоляване стават по-късно – стартират на недоволстват, да мрънкат за щяло и нещяло, да плачат, да скачат и шават. С това могат освен на заплашат положителното въодушевление, само че и сигурността на всички в колата.

Нашият съвет е добре да се подготвите за едно по- дълготрайно пътешестване в няколко наложителни посоки – храна, подобаващи облекла и забавни занимания. Ако първите две са лесни за осъществяване, то да забавляваш едно дете, без значение от възрастта му, постоянно се оказва задача с нараснала компликация. Предлагаме ви някои хрумвания за игри за пътешестване, които могат да ви оказват помощ да мине пътуването по- бързо и даже занимателно.

От учебно заведение. Ако детето ви е в учебна възраст, можете да упражните броенето, буквите и смятането. Заедно може да броите разнообразни предмети или транспортни средства, които минават около прозореца му – какъв брой са камионите, какъв брой са билбордовете, какъв брой вършат черните коли плюс сините. Можете дружно да назовавате предмети, започващи с разнообразни букви от писмеността: „ Кажи предмет в колата с А ” и така нататък Друга игра от учебно заведение е измислянето на думи, които стартират с последната сричка на миналата дума. За страдание тези игри бързо отегчават дребните възпитаници, тъй като с тях се занимават задоволително постоянно в учебно заведение. Използвайте ги с паузи.

Можете да вземете в ръчния багаж един дребен часовник будилник, по- добре, в случай че е строшен. Така дружно можете да се упражнявате в ученето на часовника, часовете и по какъв начин се мери времето. По този метод детето единствено ще си дава отговор на безконечния въпрос: „ Кога ще стигнем? ”

Ако още не може единствено да си връзва обувките, времето на път е доста сполучлив миг да се научи. Вземете една чиста маратонка и му покажете по какъв начин се връзват фльонги. Ако това омръзне, извадете връзките и поиграйте на „ котешка люлка ” – онази игра от нашето детство, с която оплиташ пръстите си по избран метод, след това другият пъха пръстите сред твоите и прави нова фигура.

Играйте на отгатване. Трябва да се познае предмет в колата посредством насочващи въпроси с отговор „ да ” и „ не ”. Може да ограничите въпросите до 5 или 10, в случай че детето е по- огромно. Така можете да търсите приказни герои, от детски филмчета, родственици и другари, каквото и да е.

Театър с пръсти. Подгответе лепенки или пластири за рани с известни герои. Залепете си ги на пръстите и на пръстите на детето и дано шоуто стартира. Може да разигравате сценки, колкото въображението ви разрешава. А знаем, че детското няма граници.

Напиши приказка. Ако пътувате с две деца, подхвърлете им едно изречение от вида: „ Живял в миналото безпаричен, само че доста добър момък ”. Те могат да допълват фрази подред, а вие да записвате. Така ще сглобите приказка, която след това може да оформите като дребна брошура, а те да нарисуват илюстрациите.

С лист хартия също можете да поиграете на бесенка, бикове и крави, даже на „ цветя девойки, момчета, коли и всичко по света ”. Играта „ бабица ” или „ агънца ” също е подобаваща. Всеки си написва цифра, а другият би трябвало да я познае. Опитва три пъти, на всеки несполучлив опит се пишат по една чертичка. После е ред на другия. Играе се до момента в който някой от двамата събере пръв на 10те числа по три чертички. Хубаво е тези игри да са колкото се може по- малко писане, поради неприятните ни пътища, само че пък са забавни и не са напълно невъзможни.

Игра с избрoяване. На въпроса „ Какво е нужно за учебно заведение? ” всеки би трябвало да изброи тетрадки, гумички и така нататък, като отговорът включва предходните. Така се натрупва една дълга редичка, в която има от ден на ден думички. Играе се, до момента в който някой пропусне или сбърка реда. Този въпрос може да различен: „ Какво си носим за плаж? ”, „ Какво е належащо за торта? ”

Или постоянно може да поиграете с детето на обичаната му игра. За половин час да сте феи, чудовища, извънземни, принцеси, зли кралици, феи кръстници, коли и котараци в съвременни чизми. А с малко маскировка и даже грим, всяка фикция е допустима. Така или другояче от всички функции, които въобще ни се постанова да играем, тази ще е най- забавната
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР