Дългите, задушевни разговори от началото на връзката ви са минало.

...
Дългите, задушевни разговори от началото на връзката ви са минало.
Коментари Харесай

Самотата заедно

Дългите, задушевни диалози от началото на връзката ви са минало. Някога не спирахте да споделяте, а в този момент все по-дълго потъвате в безмълвие. Общите тематики, които ви вълнуваха някак са се изпарили, а дружно с тях и близостта посред ви. Във връзките ви неусетно е пропълзяло отчуждението.

● Защо се получава по този начин
Всяко начало е заредено с страсти и положителни упования, изключително в любовта. Изпитваме откровен интерес към другия, неговите възгледи и занимания. Склонни сме по-малко да виждаме разликите между тях и да отдаваме повече значение на това, което ни свързва. С една дума мислим, че сме разкрили сродна душа. И освен...Страстта, мощното привличане са значим фактор. Благодарение на гърмежа от хормони сливането на телата се трансформира в прочувствена непосредственост.

Какво се случва по-късно? В едни случаи последователно пристрастеността и страстите отшумяват. В други – съществени разочарования като невярност, ревнивост или чести кавги водят към отчуждението. А от време на време двамата просто поемат в разнообразни направления и разликите от ден на ден се задълбочават.

Когато осъзнаем, че живеем като чужденци под един покрив – без да се караме, само че и без същинска непосредственост, се изправяме и пред алтернативата дали желаеме да съхраним тази връзка. Ако да, ще се наложи отначало да градим близостта с колегата, само че този път на основата на другарството, а не на пристрастеността.

● Поставяйте си общи цели.
Плановете и плановете за бъдещето ще подействат чудодейно на връзката ви. Не единствено ще имате общи тематики за диалог, само че ще се сътвори чувство за съпричастност посред ви.

● Прекарвайте свободното си време дружно
Изберете активност, в която и двамата ще се участвате на драго сърце. Нека никой от двамата не остане с чувството, че е заставен да жертва личните си ползи.

● Създайте си прекарвания
Общите прекарвания сближават хората. Колкото по-силни са, толкоз по-силна страст и ослепителен спомен ще оставят във вас. Посетете екзотична страна или си доставете някое рисково преживяване. Дори не постоянно е належащо страстите да са напълно позитивни. Преодолените дружно компликации също ще ви сплотят.

● Споделяйте вълненията си
Вечер споделяйте това, което ви е развълнувало денем, без значение дали е значимо или нищожно. Не мислете, че натоварвате ненужно колегата си със служебните си проблеми. Важното е да не прекъсвате връзката между тях.

● Приемайте рецензия
Не реагирайте нападателно, когато сътрудникът ви подлага на критика. Това е най-сигурният метод да го накарате идващия път да премълчи недоволството си, а с това казусът няма да се реши, даже в противен случай.

Помнете, че когато се е появила бездна сред вас, би трябвало да положите общи старания, с цел да я преодолеете. Нормално е ползите и желанията ви да не се припокриват. Все отново вие сте обособени персони. Откажете се от прекомерните условия и не очаквайте другия да заживее във вашия свят.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР