Няма нерешими проблеми между Турция и Гърция. Думите са на

...
Няма нерешими проблеми между Турция и Гърция. Думите са на
Коментари Харесай

Ердоган: Няма нерешими проблеми между Турция и Гърция

Няма нерешими проблеми сред Турция и Гърция. Думите са на турския водач Ердоган, който одобри в Анкара гръцкия министър председател Мицотакис. Визитата е знак за историческо стопляне на връзките сред двете страни, които от десетилетия са помрачавани от редица разногласия.

Сред тях са морските граници, енергийните запаси в източната част на Средиземно море, полетите над Егейско море и етнически разделения остров Кипър. Двамата водачи се разминават в оценките си за палестинската формация Хамас, като терористична организация.

Анкара не е съгласна с гръцките проекти за създаване на морски парк в Егейско море. Атина беше раздразнена от решението на Турция да трансформира античната черква Хора в Истанбул в джамия. Въпреки различията, ние се фокусираме върху позитивния дневен ред, като оставяме отворени каналите за връзка, посочи турският хазаин.

Според гръцкия министър председател, зачестилите срещи сред двамата потвърждават, че съседите могат да открият метод на взаимно съгласие, освен това не като изключение, а като продуктивна нормалност, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР