Първата детска играчка е малко по-различна от просто подарък. Тя,

...
Първата детска играчка е малко по-различна от просто подарък. Тя,
Коментари Харесай

Първата играчка

Първата детска играчка е малко по-различна от просто подарък. Тя, както подсказва името, е първата играчка, дадена след раждането на бебето.
Първата година след раждането е значим интервал за бебетата, защото мозъкът им се развива с голяма скорост. Играта с играчки ще има позитивен резултат върху растежа на бебето и ще докара до поддръжка за здравословно развиване.

Кога е най-подходящото време за подарък?
Няма несъмнено време за предоставяне на първата играчка. Бебетата могат да играят с играчки единствено откакто могат да седят и да движат ръцете и краката си.
Бебетата обаче усещат разнообразни неща, като подтикват петте си сетива от момента, в който се родят. Също по този начин оказва помощ да развиете любознанието и любознателността на вашето бебе. Но защото новородените спят дълго време, доста фамилии са склонни да ги дават на бебето, когато са на 1-2 месеца.

Как да изберем първа играчка?
Важно е да изберете първата играчка от позиция на бебе, а не от позиция на възрастен.
Най-важното при избора на първа играчка е дали е безвредна за вашето бебе.

Ако приемем, че ще се сложи в устата, обърнете внимание на материала. Бебетата поставят в устата си всичко, което допрян, с цел да го вкусят и усетят. Затова се уверете, че материалът не съдържа нездравословни субстанции и е безвреден за лизане. Важно е да наподобява красиво, само че на първо място е значимо да изберете нещо, което не съставлява заплаха за вашето бебе.

Играчките за бебета и дребни деца са предопределени за развлечение за развиване. Бебетата може да не се интересуват, в случай че им дадете играчки, които не са подобаващи за техния стадий на развиване.
При новородени до към 3-тия месец бебета, силата на хвана не е огромна и по тази причина не са подобаващи тежки и обемни играчки. От друга страна, слухът се развива от времето, когато са в утробата, тъй че те са склонни да демонстрират интерес към неща, които издават звуци.

За първите играчки за бебета предлагаме играчки, които издават гальовен и гальовен тон, както и предмети, които са меки на досег.

Избягвайте да стимулирате прекалено много за новородени, чийто слух и зрение са към момента недоразвити. Опитайте се да изберете играчки, които са допустимо най-без стрес за вашето бебе.

Новороденото бебе употребява всичките си пет сетива, с цел да реализира изумителен напредък. Първата играчка освен оказва помощ на вашето бебе да пораства, само че е и главен детайл за метод на другарство със фамилията.

Новородените не могат да играят сами, само че в случай че мама и баща държат играчката и я разклащат или издават звуци, те могат да й се насладят дружно и да подтикват петте сетива на бебето. Това освен подкрепя растежа, само че също по този начин ще се трансформира в незаместим инструмент за връзка родител-дете.



Каква играчка за новородено да изберем?

Разумно е да помислите по какъв начин да изберете играчки за новородени, като ги разделите жестоко на възраст от 1 до 7 месеца и от 7 до 11 месеца. Тъй като стадиите на развиване на мозъка са разнообразни на всеки стадий, типовете играчки, на които децата могат да се радват, също се трансформират.

От 1 месец до 7 месеца след раждането
Новородените на възраст от 1 до 7 месеца са на стадий, когато техните пет сетива към момента не са изцяло развити. Следователно се счита, че е мъчно да се играе, до момента в който се употребяват умело пръстите.
През този интервал зрението към момента се развива. Малко по малко ще започнете да виждате заобикалящата ви среда и в случай че нещата се движат постепенно, ще можете да ги наблюдавате с очи. Въз основа на тази точка се предлага играчката да е постепенно движеща се, която може да бъде проследена даже от бебета с недоразвито зрение.
От друга страна, цветовете и звуците могат да бъдат разпознати до известна степен, тъй че играчките, които нежно дрънкат, са положителни за привличане на новородени. Ако е с размер, който е елементарен за улавяне от дребни ръчички, те евентуално сами ще си играят с него.
Също по този начин е от значително значение да се вземат поради сигурността и хигиената и в този смисъл е желателно да имате вид, който е мек и безвреден за слагане в устата.

От 7 месеца до към 11 месеца
От 7 до 11-месечна възраст новородените стартират да употребяват пръстите си по-ловко от преди. Много бебета развиват фина умелост на пръстите като „ улавяне “ и „ дърпане “. Может да им предложите разнообразни типове играчки, с цел да разширите обсега им на игра. Особено в случай че желаете да се концентрирайте върху стимулацията на пръстите си, целесъобразният вид е топка, която е задоволително огромна, с цел да се държи крепко.



Какви са целесъобразните играчки за новородени?

Дрънкалки и гризалки са типични образци за целесъобразни играчки за новородени. Също по този начин, подобаващи са и музикални въртележки, топки и други

• Дрънкалка
Дрънкалката, както подсказва името, е играчка, която издава тропащ тон. В взаимозависимост от материала и дизайна можете да издава разнообразни тонове.
Мозъкът на новородено бебе става кадърен да разпознава звуци към два месеца след раждането. Стимулирането на слуха му с разнородни звуци може да ви помогне да запазите интереса на капризното бебе. Напоследък има доста дизайни, а ярките цветове също са ефикасни за образна стимулация.
Обикновено дизайнът е планиран по този начин, че новородените да могат да го държат в ръцете си, а когато петте сетива се развият и могат да употребяват пръстите си, те могат да играят, като го люлеят сами.

• Музикална играчка
Музикалната играчка за новородени е играчка, която радва ушите на бебето с красиви тонове, както и с хубав дизайн.
В момента има доста разнообразни типове. Музикалните играчки са цветно завършени и даже има типове, които трансформират цвета си, когато музиката звучи. Предлагат се доста типове музика, някои с преносими дрънкалки, успокояващи вашето бебе по доста способи.

• Топка
Топката е класическа играчка за новородени. Помага за възстановяване на сръчността, изключително когато пристигна времебебето да употребява добре пръстите си.
Безопасно е да изберете мек материал и форма и размер, които са лесни за улавяне от дребните ръчички. Ако се предлага с каишка, можете да го закачите на количката си и да го носите със себе си.

• Активна гимнастика
Активната гимнастика е бебешка играчка, при която бебето може да играе в легнало състояние. При нея се задействат и сетива като „ виждане “, „ допиране “ и „ слушане “, тъй че предизвиква развиването на тялото и интелигентността на вашето малко дете. В допълнение, също по този начин е добър вид, защото бебето може да играе по-дълго време. Различни играчки може се окачват на към 30 см от лежащото бебе. Тъй като играчките са висящи, даже по-малките деца могат да протегнат ръка и да допрян играчките.

• Градивни детайли и меки кубчета
Блокчетата са целесъобразни играчки от времето, когато новородените стартират да употребяват добре пръстите си. Предлагат се естествени материали за сигурност и типове, които създават прелестен тон.
Играта със строителни блокчета предизвиква развиването на пръстите и също е ефикасна за насърчаване на възприятие за баланс. В допълнение, топлото чувство на дървените артикули ще подтиква петте сетива на вашето бебе.

• Текстилни книжки
Книжките с картинки от плат са целесъобразна играчка, която няма да се скъса, даже в случай че ги сложи в устата си. Текстилната илюстрована книга е илюстрована книга, която натъртва на удоволствието от докосването, а не от четенето. Има хрупкава текстура.

Повечето платнени книги с картинки могат да се перат изцяло, тъй че това е безвредна играчка във връзка с хигиената.

В допълнение към препоръчаните има още доста типове играчки за новородени, тъй че е целесъобразно да избирате съгласно стадия на развиване и ползите на вашето дете.
Но е значимо да знаете, че какъвто и подарък да извършите, първият спомен ще остане мощен безценен спомен!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР