15 май е Международният ден на семейството. Денят е учреден

...
15 май е Международният ден на семейството. Денят е учреден
Коментари Харесай

15 май - Международен ден на семейството

15 май е Международният ден на фамилията. Денят е основан през 1993 година от Генералната Асамблея на Организация на обединените нации, и отразява смисъла, което интернационалната общественост отдава на фамилиите.

Международния ден дава опция за поощряване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството; и усилва знанията по обществени, стопански и демографски процеси, които засягат фамилиите. Световният ден на фамилията има за цел да притегля публичното внимание към редица проблеми в фамилната среда.

Семейството е от голяма важност, тъй като с него имаме:

Любов и поддръжка
Семейството ни обезпечава безусловна обич и поддръжка. Те са тези, които са с нас през положителното и злото и ни оказват помощ да се оправим с провокациите в живота.

Емоционална непоклатимост
Семейството ни дава прочувствена непоклатимост и сигурност. Когато се усещаме уязвими или уплашени, фамилията е това място, където можем да намерим разтуха и утешение.

Споделени полезности
Семейството ни оказва помощ да определим нашите полезности и еднаквост. Те са тези, които ни възпитават и образуват нашите визии за света. Семейството ни ни учи морални стойности и разпоредбите на положителното държание. Те ни оказват помощ да разберем какво е вярно и неверно и да поемаме отговорност за дейностите си.

Образование и развиване
Семейството играе значима роля в нашето обучение и развиване. Те ни предизвикват да учим, да разширяваме познанията си и да развиваме уменията си.

Социални връзки
Семейството е първото ни въвеждане в обществения свят. Те ни учат да споделяме, да се оправяме с спорове и да развиваме здрави междуличностни връзки.

Подкрепа във време на рецесии
Когато се сблъскаме с рецесии или компликации, фамилията ни е там, с цел да ни поддържа и помогне да преодолеем провокациите.

Споделени мемоари
Семейството основава специфични мемоари и преживявания. От празници и пътувания до елементарни моменти на наслада и смях, споделените мемоари са тези, които обуславят бъдещия аз.

Семейството е съществена съставка на нашето битие и играе извънредно значима роля във образуването на нашия темперамент, полезности и прочувствено благоденствие.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР