Лондонското архитектурно студио WilkinsonEyre завърши небостъргача CIBC Square в Торонто,

...
Лондонското архитектурно студио WilkinsonEyre завърши небостъргача CIBC Square в Торонто,
Коментари Харесай

WilkinsonEyre обвива небостъргача в Торонто в триизмерни диаманти

Лондонското архитектурно студио WilkinsonEyre приключи небостъргача CIBC Square в Торонто, Канада, който е заобиколен от вълнообразни стъклени фасади. Създаден като централа на банката Canadian Imperial Bank of Commerce, 250-метровият небостъргач се намира в централния бизнес регион на Торонто.

CIBC Square има стъклена фасада, която покрива обособените размери и основава чувство, че постройката съставлява два свързани небостъргача.

Този стъпаловиден профил и визия на „ корона “ за всяка постройка основава забавно и динамично допълнение към силуета на Торонто.

Архитектите разясняват, че дизайнът на CIBC Square с повърхност от 280 000 кв.м е значително отговор на стила на близкия Toronto Dominion Center - серия от кули, проектирани от Лудвиг Мис ван дер Рое и приключени през 1969 година

Фасадите акцентират  всеки етаж с модел на хоризонтални лентови прозорци и плътни, тъмни железни решетки, които се повтарят нагоре по височината на кулата. Те оферират контрастиращ архитектурен израз с отвесна канара и модулация на повтарящи се 10-етажни „ триизмерни “ диаманти “.
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от CIBC SQUARE (@cibcsquare)

Диамантите са проектирани да улавят и модулират светлината денем, с цел да контрастират на „ замислените “ кули, типични за региона. Към постройката има изцяло озеленен публичен парк с повърхност от един декар на четири етажа над равнището на улицата, който ще свърже двете здания.

Сградата също по този начин служи като директен център с автогара в подиума с връзки до Union Square, оживена гара в Торонто.

CIBC Square е сертифицирана по LEED – това я прави една от първите в Торонто, която употребява „ подземни води за повторна приложимост “. Това е и една от първите сертифицирани офис здания в Торонто.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР