Най-подготвените укрепления в Харковска област, където руските военни водят настъпление,

...
Най-подготвените укрепления в Харковска област, където руските военни водят настъпление,
Коментари Харесай

Украйна обяснява с какви укрепления защитава Харков

Най-подготвените укрепления в Харковска област, където съветските военни водят нахлуване, са построени " на известно разстояние " от фронтовата линия заради непрекъснат обстрел , се споделя в изказване на началника на ръководството на Държавната специфична работа за превоз - подделение на Министерството на защитата на Украйна, бригаден военачалник Олександър Яковец, представен от Би Би Си.

Според генерала първата линия са укрития, оборудвани от самите военни. Те се намират на разстояние от един и половина до пет-шест километра от границата. Втората линия е построена на разстояние 15-17 километра от фронтовата линия. Яковец назова най-подготвената третата отбранителна линия - на 17-35 километра от границата. " И тъкмо тази линия е най-оборудван от инженерна позиция, с монтирането на стоманобетонни структури, както огневи, по този начин и за укриване и настаняване на личен състав ", изясни Яковец.

В неделя украинският боен Денис Ярославски съобщи, че главната причина за сполучливото нахлуване на Русия в Харковска област е неналичието на фортификации .

" След две години (война) трябваше да има бетонни укрепления минимум на три етажа подземен на украинската граница! А няма даже минимални. Стигаме до извода, че това е или безумна кражба, или тенденциозен бойкот! " - написа военният във Facebook.
 Украйна призна
Украйна призна " тактически съветски триумф " край Волчанск

Русия не жали жива мощ в офанзивата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР