Еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон заяви, че

...
Еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон заяви, че
Коментари Харесай

Еврокомисар Бретон: ЕС частично премина към икономика на войната

Еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи, че Европейският съюз отчасти е минал към " стопанска система на войната " поради увеличеното произвеждане на снаряди, които в бъдеще ще бъдат изпратени на Украйна. Той добави, че украинската войска може да се сблъска с компликации, защото европейските политици пренасочват вниманието си към изборите за Европейски парламент и в Съединени американски щати.

" Ние самите имаме избори в този момент, в Съединени американски щати изборите също ще стартират скоро. Естествено, за тях (Русия - бел. ред.) това е опция за прогрес. Поради тази причина ние в Европа взехме решение доста значително да увеличим нашите субсидии във връзка с въоръженията и снарядите ", сподели Бретон в ефира на телевиизонния канал BFMTV.

Тиери Бретон добави, че Европейски Съюз си слага за цел да създава 2 милиона снаряда годишно, в това число диаметър 155 мм, за по-нататъшното им предаване на Украйна. Според него би трябвало да се развива военната промишленост на Европа по-нататък и това да се прави по-бързо.

На...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР