Вчера Новак Джокович претърпя едно от най-тежките поражения в кариерата

...
Вчера Новак Джокович претърпя едно от най-тежките поражения в кариерата
Коментари Харесай

Най-тежката загуба от времето на Федерер насам: Джокович записа кариерен антирекорд в Рим

Вчера Новак Джокович претърпя едно от най-тежките провали в кариерата си. Световният номер 1 отстъпи в Рим на чилиеца Алехандро Табийо с 2:6 3:6 след едвам 67 минути игра, като не доближи до нито една точка за пробив в хода на срещата. Чилиецът през предходната седмица се състезаваше на Чаланджъра в Екс-ан-Прованс и до момента в никакъв случай не беше достигал до 1/8-финал на клей Мастърс, само че това не го спря от това да се оправи със съпротивата на 6-кратния първенец в шампионата и по този метод да затвърди усещането, че Джокера евентуално прави най-слабия сезон в своята именита кариера.

С ранното му отпадане в Мадрид, то първото място на сърбинз ще е под сериозна заплаха по време на Ролан Гарос, когато ще е под номер 2 в ранглистата онлайн и ще се надява на мощни показване във френската столица и не толкоз мощно на Яник Синер, с цел да резервира водачеството си.

Любопитното е, че вчерашната загуба на Джокович се оказва самобитен антирекорд за него. 67-минутният конфликт се оказва най-краткият мач, приключил с отрицателен резултат за представителя на западната ни съседка на клей настилка. Предишният му антикрекорд на тази настилка бе от 2015-та, когато Джокович отстъпи на Роджър Федерер с 5:7 2:6 в Монте Карло, когато прекарва на корт бе с 8 минути повече.

1h07

Excluding retirements, this is Novak Djokovic`s fastest ever clay court loss on the main tour

The previous one was the 2014 Monte-Carlo Masters SF vs. Federer (1h15)

Source: TennisAbstract
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР