Поредно признание получи ДТ Сава Огнянов“ от Министерството на културата

...
Поредно признание получи ДТ Сава Огнянов“ от Министерството на културата
Коментари Харесай

Поредно признание за Калоян Желев

Поредно самопризнание получи държавна такса " Сава Огнянов “ от Министерството на културата в навечерието на 24 май. Министърът на културата Найден Тодоров връчи грамота на артиста Калоян Желев за реализирани високи креативен резултати и принос към българската просвета и във връзка 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Калоян Желев получава премията си за присъединяване в спектакъла " Странна преживелица с куче през нощта “ с режисьор Боян Иванов, продукция на държавна такса " Сава Огнянов “ Русе.

" Благодаря на Министерството на културата за оценката. Подобни призове ни потвърждават, че докосването до театъра е значимо и не би трябвало да се подценява. Работата на създателя е да въодушевява, допира и трансформира хората към по-добро и аз считам да не преставам, тъй като имам вяра, че има смисъл! Разбира се, всичко това, щеше да е невероятно без държавна такса " Сава Огнянов “ Русе, Боян Иванов и прелестните сътрудници, които вземат участие в спектакъла “, сподели при приемането на грамотата Калоян Желев.

Младият артист завоюва " ИКАР “ 2024 за дебют, за ролята на Кристофър Буун в " Странна преживелица с куче през нощта “, както и номинация за " АСКЕЕР “ 2024, още веднъж за дебют в постановката по романа на Марк Хадън.

Това е следващото самопризнание от екипа на Министерството на културата в поддръжка на младите гении и новаторския метод на държавна такса " Сава Огнянов “ Русе, при реализацията на " Странна преживелица с куче през нощта “. За културното ведомство не остана незабелязана и премиерата на " Куцльото от забутания остров “ с режисьор проф. Пламен Марков.

Наградите на Министерството на културата се връчват всяка година, а тази бяха отличени над 80 създатели и актьори от разнообразни области на изкуствата за техния принос в развиването на българската просвета и нематериалност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР