На брутален ракетен бараж е била подложена днес Харковска област

...
На брутален ракетен бараж е била подложена днес Харковска област
Коментари Харесай

Тежки сражения се водят в Донбас

На жесток ракетен бараж е била подложена през днешния ден Харковска област в Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски. Най-тежките боеве обаче се водят в Донбас, съобщи главнокомандващият военачалник Олег Сирски. Русия твърди, че си е върнала там контрола върху още едно село - Андреевка.

7 души са починали при попадение на съветска ракета в печатница в Харков. Близо 50 души е имало в постройката по време на удара. А тя е цивилен обект и даже в покрайнините й няма нищо обвързвано с армията, съобщи регионалният шеф Олег Синегубов, представен от БНР.

15 ракети са изстреляли през днешния ден руснаците от пограничната си Белгородска област против втория по величина украински град, както и против Люботин - на към 25 километра западно от Харков. Мишените са били обекти от гражданската инфраструктура. Ранени са минимум 24-има души.

Президентът Зеленски назова " жесток " съветския ракетен бараж и изясни, че той е вероятен поради дефицита на средства за противовъздушна защита, в това число против така наречен умни бомби:

" На Украйна са ѝ нужни системи, които ще ни разрешат да браним позициите си на фронта, градовете и хората от такива бомби. В момента те са главният инструмент за съветския гнет и за настъплението на окупаторите ".

Улични борби се водят с агресорите във Вовчанск и в Липци - покрай границата, заяви главнокомандващият украинската войска военачалник Сирски. Най-интензивните сражения обаче не са там, а на източния фронт - в региона на Купянск в Харковска област и в Покровск и Курахово - в Донецка област.

Руското командване твърди, че е завладяно село Андреевка в Донецк, което украинците си бяха върнали при контраофанзивата преди две години. А над Белгород били унищожени 35 украински реактивни снаряди и три дрона.

Летищата на Казан и на Нижнекамск в Татарстан - на повече от 1000 километра от Украйна - бяха затворени за няколко часа през днешния ден поради засечен украински дрон в региона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР