Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто боен пистолет вчера 11-годишно момче

...
Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто боен пистолет вчера 11-годишно момче
Коментари Харесай

Прокурор Шабов: Собственикът на пистолета, с който дете простреля друго е освободен без обвинение

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто военен револвер през вчерашния ден 11-годишно момче простреля в крайници 12-годишно момиче на тържество в Арбанаси, към този момент е освободен от ареста, без да му е повдигнато обвиняване. 

 

Това удостовери за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

 

Районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред.

 

Простреляното дете е оперирано незабавно в неделя в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. Операцията е сполучлива, а то е в устойчиво положение, съобщи Нова.

 

Предстои да бъде превозено до столична университетска клиника, където ще продължи лекуването и възобновяване му.

 

Случката се разигра по време на празненство за рожден ден в Арбанаси. По първична информация стрелбата е станала инцидентно с оставено без контрол законно притежавано оръжие. И детето, натиснало спусъка, и раненото дете са близки на депутата Явор Божанков. Самият той написа във Фейсбук, че децата намерили оръжието и го помислили за играчка. Божанков добави, че револверът е владеене на притежателя на къщата, в която се провело тържеството.

 

В хода на досъдебното произвеждане се проверяват всички вероятни версии. Назначени са експертизи. „ Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета на малолетно лице, както и за погрешно предпазване на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези закононарушения са до 6 година отнемане от независимост за първото и сред 3 и 10 – за второто ”, изясни на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

 

Притежателят на револвера беше арестуван, а в неделя вечерта - освободен. Оръжието било оставено на скамейка в двора на къщата. Свидетелите на случая са към 15-16 души, уточни ст. ком. Шабов. До момента са разпитани 10 от тях, взети са им и натривки.

Предстои прокуратурата да сезира Държавната организация за протекция на детето и Агенция „ Социално подкрепяне ” във връзка случая.

 

Източник БНР, NOVA

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР