От началото на годината в Националната библиотека се случва нещо

...
От началото на годината в Националната библиотека се случва нещо
Коментари Харесай

Директорът на Националната библиотека: Не ни достигат читателските места

„ От началото на годината в Националната библиотека се случва нещо извънредно по отношение на всички отрицателни прогнози, свързани със ориста на библиотеките “, сподели в студиото на bTV Новините доцент Красимира Александрова шеф на Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ".

„ Миналата година до края на април броят на записаните читатели е бил 5400, а за същия интервал в този момент е 30 200. Не ни доближават читателските места. Използваме пространствата за изложения и срещи, с цел да настаним читателите “, уточни тя.

„ Преобладават младежи, хуманитаристи и медици. Преобладават откриватели, преподаватели и студенти. Това е доказателство, че книгата е жива. Няма значение на какво я четем. Четенето е съвременно “, добави доцент Красимира Александрова.

 2-годишният наследник на инфлуенсъркa се удави в басейн на хотел, до момента в който родителите му спят 2 мин. 2-годишният наследник на инфлуенсъркa се удави в басейн на хотел, до момента в който родителите му спят  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  2-годишният наследник на инфлуенсъркa се удави в басейн на хотел, до момента в който родителите му спят 2 мин. 2-годишният наследник на инфлуенсъркa се удави в басейн на хотел, до момента в който родителите му спят  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка

Часове преди 24 май - 3 D букви изгряха върху фасадата на Националната библиотека " Свети Кирил и Методий " довечера.

ЗD мапингът " Скритите букви " на Фондация " Прочети София " ще бъде прожектиран до среднощ. 

Визуалният роман е отдаден на езика като дом. Основните герои са тези 14 букви, чиито графични облици отразяват характерните звуци, от които е формиран езикът ни.  Проектът е основан от Полина Герасимова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР