"Локомотив" (Пловдив) се класира за полуфиналите за Купата на България.

...
"Локомотив" (Пловдив) се класира за полуфиналите за Купата на България.
Коментари Харесай

Продължения и 20 дузпи пратиха Локомотив на полуфинал за Купата!

"Локомотив " (Пловдив) се класира за полуфиналите за Купата на България. След тъждество в постоянното време, продължения и 20 дузпи, "черно-белите " отстраниха "Етър " във Велико Търново със 7:8 (1:1).

"Етър " имаше повече благоприятни условия да завоюва срещата, само че не съумя да се възползва от преимуществото си.

"Локомотив " изоставаше в постоянното време след дузпа в интерес на "Етър ", само че в 81-та минута капитанът Димитър Илиев върна пловдивчани в мача. В продълженията не падна гол, а при дузпите "Етър " можеше да завоюва на три пъти, само че Илко Пиргов със своите изяви класира "черно-белите " напред.

Така играчите на босненския треньор Бруно Акрапович резервираха фантазията си за успех в шампионата за Купата на България. Пловдивчани чакат противника си всред спечелилите в двойките "Лудогорец " - "ЦСКА " - София, "Струмска популярност " - "Септември " и "Ботев " - "Черно море ".

Жребият за полуфиналите за Купата ще се тегли в четвъртък. Победителите в тях се излъчват в две срещи на разменено посещение. Домакин в полуфиналните мачове ще е тимът, изтеглен първи при жребия. Първите срещи ще се играят на 16/17 април, а реваншите са на 23/24/25 април. От 1999 година победителят/финалистът взе участие в шампионата за Купата на УЕФА (с нов формат и ново име от сезон 2009/10 - Лига Европа).

ФК "Локомотив " е учреден на 25 юли 1926 година в Пловдив. Състезава се в Първа професионална футболна лига. Играе мачовете си на стадион "Локомотив " с потенциал 12 000 души. Цветовете на клуба са черно, бяло и ярко синьо. Прозвищата на тима са "Смърфовете " и "черно-белите ".

"Локомотив " е бил първенец на България през сезон 2003/2004 година, когато печели първата си и единствена купа. Отборът е печелил и Купата на Съветската войска (1982/1983 г.) и Суперкупата на България през 2004 година.

Клубният герб съставлява щит с отвесно обособена черна и алена половина. В центъра на щита в особено графично начертание е ситуирана буквата "Л ". В горната си част щитът е наобиколен от бяла лента с надпис "Пловдив ". В долната част на щита под буквата "Л " са сложени криле, символизиращи историческата обязаност на клуба с железниците.

"Черно-белите " почитатели са водещи в България по организираност. Всички нови придвижвания от европейската футболна субкултура за първи път се вкарват точно от феновете на пловдивския клуб. Неслучайно и първият проведен фенклуб на последователи в България е този на "Локомотив ". Той е учреден на 11 май 1988 година и публично се смята за най-стария в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР