Ливърпул записа шеста поредна победа от началото на сезона, след

...
Ливърпул записа шеста поредна победа от началото на сезона, след
Коментари Харесай

"Ливърпул" се измъкна на "Стамфорд бридж" и продължи перфектната си серия

" Ливърпул " записа шеста поредна победа от началото на сезона, откакто взе един от най-трудните си проби дотук - посещение на " Челси ". Визитата на " Стамфорд бридж " приключи с триумф 2:1 за хората на Юрген Клоп, които извадиха шанс и трябваше да се бранят.

С три точни удара алените вкараха два гола посредством Трент Александър-Арнолд и Роберто Фирмино. За " Челси " се разписа Н’Голо Канте.

Шестият следващ триумф оставя " Ливърпул " отпред във Висшата лига с задатък от пет точки пред втория " Манчестър сити ". Това е 23-и следващ мач на алените без загуба в шампионата и общо 15-и следващ с победа.

От самото начало дуелът се игра на доста високи обороти, с положения и пред двете порти. Гостите откриха резултата в 14-ата минута след прелестно осъществяване на Трент Александър-Арнолд.

Салах извърши триково свободен удар, като чукна топката към десния защитник на " Ливърпул " и Александър-Арнолд с доста прецизен удар в горния ляв ъгъл на Кепа не остави шансове на вратаря - 0:1.

Голът падна в миг, когато " Челси " играеше доста решително и се опитваше да притисне противника си. Въпреки попадението домакините не се тормозиха и имаха леко преимущество.

Голям пропуск направи Тами Ейбрахам, който беше изведен самичък против вратаря, само че Адриан се намеси и избави. В обстановката нападателят можеше и да подаде към непокрития Маунт, само че избра да шутира.

В 29-ата минута " Челси " въпреки всичко вкара след безредие и прецизен беше Сесар Аспиликуета. Попадението обаче беше анулирано след обзор с VAR. Повторенията демонстрираха, че при започване на офанзивата Маунт е в засада.

Точно в този миг " Ливърпул " нанесе своя удар и вкара втори гол. Това се случи в 30-ата минута, когато Фирмино засече центриране на Андрю Робъртсън от фаул и се разписа без проблем.

През втората част " Ливърпул " се прибра в своята половина и реши да работи внимателно. Това оказа помощ на " Челси " да ускори натиска си, а футболистите на Лампард действаха с доста по-голямо самочувствие.

В 71-ата минута Н’Голо Канте върна очакванията на домакините с прекрасен удар. Той се разписа в мрежата на Адриан след подаване на Аспиликуета.

До края на мача се игра главно пред вратата на гостите. " Челси " направи всичко по силите си да стигне най-малко до точка, само че пропуски на резервата Миши Бачуай и положителни изяви на Адриан избавиха алените.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР