Наистина ли фурмите са толкова полезни и кой трябва да

...
Наистина ли фурмите са толкова полезни и кой трябва да
Коментари Харесай

Наистина ли фурмите са толкова полезни и кой трябва да ги включи в диетата си?

Наистина ли фурмите са толкоз потребни и кой би трябвало да ги включи в диетата си? Фурмите са плод на финиковата палма и се отглеждат в доста тропически райони на света. Напоследък фурмите станаха много известни. Почти всички фурми, продавани в западните страни, са сушени.

По външния им тип ще разберете дали са изсушени, или не.

Набръчканата кожа демонстрира, че те са изсушени, до момента в който гладката кожа демонстрира прохлада. В взаимозависимост от сорта пресните фурми са много дребни по мярка и цвят от алено до блестящо жълто.
Често употребяваните сортове включват фурми Medjool и Deglet Noor. Фурмите имат прелестен и сладостен усет. Те също по този начин съдържат доста значими хранителни субстанции и имат разнообразни изгоди и приложения.

Основните изгоди от фурмите
Тъй като са сушени, те имат по-високо наличие на калории от множеството пресни плодове. Калоричното наличие на фурмите е сходно на това на други сушени плодове като стафиди и смокини. Повечето от калориите във фурмите идват от въглехидрати. Останалите са направени от доста малко количество протеин.

В празничния ден ще доминира слънчево време, новата седмица идва с изменчиво време 24.05.24 07:00 Наистина ли фурмите са толкоз потребни и кой би трябвало да ги включи в диетата си? 24.05.24 06:45 Три най-важни условия, с цел да поддържате тегло и да не напълнявате 24.05.24 06:30 Хороскоп за 24 май: Любовен триумф ще съпътства Девата 24.05.24 06:00 Ползите за здравето, които дават тиквичките 24.05.24 05:30

Богат на фибри
Въпреки калоричното си наличие, фурмите съдържат някои значими витамини и минерали в допълнение към огромното количество фибри. Фурмите са богати на антиоксиданти, които оказват помощ за попречване на рак.

Получаването на задоволително фибри е доста значимо за човешкото тяло. С съвсем 7 грама фибри на порция, прибавянето на фурми към вашата диета е превъзходен метод да увеличите приема на фибри.
Фибрите могат да оказват помощ на храносмилането ви, като предотвратяват запек.

Високо наличие на антиоксиданти
Фурмите съдържат разнообразни антиоксиданти, които имат редица изгоди за здравето, в това число понижаване на риска от няколко болести. Антиоксидантите пазят вашите кафези от свободните радикали, които са нестабилни молекули, които предизвикват нездравословни реакции в тялото ви и водят до заболяване.

В съпоставяне с сходни плодове като смокини и сини сливи, фурмите имат най-високо наличие на антиоксиданти.

Например флавоноидите, които са мощни антиоксиданти, могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и са изследвани за техния капацитет да понижат риска от диабет, заболяването на Алцхаймер и някои типове рак.

Каротеноиди: Доказано е, че каротеноидите предизвикват здравето на сърцето и могат също по този начин да понижат риска от очни болести.
Фенолна киселина: Известни със своите противовъзпалителни свойства, фенолните киселини могат да оказват помощ за понижаване на риска от рак и сърдечни болести.

Насърчаване на здравето на мозъка
Яденето на фурми може да усъвършенства мозъчната функционалност. Лабораторни проучвания демонстрират, че фурмите са потребни за понижаване на възпалителни маркери като интерлевкин 6 (IL-6) в мозъка. Високите равнища на IL-6 са свързани с по-висок риск от невродегенеративни болести като заболяването на Алцхаймер.
Освен това други изследвания, в това число изследвания върху животни, демонстрират, че фурмите са потребни за понижаване на интензивността на бета-амилоидните протеини, които могат да образуват плаки в мозъка.

Натурален подсладител
Фурмите са източник на фруктоза, която е натурален тип захар, открита в плодовете.
Поради тази причина фурмите са доста сладки и имат тънък карамелен усет.

Хранителните субстанции, фибрите и антиоксидантите, които съдържат, ги вършат превъзходен сурогат на бялата захар в рецептите.

Важно е да се означи, че макар че фурмите са с високо наличие на фибри и хранителни субстанции, те въпреки всичко са много калорични, тъй че е най-добре да ги консумирате умерено.

Източник: РБК-Украйна /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР