Кризата в банковия сектор и поглъщането на Credit Suisse преначертаха

...
Кризата в банковия сектор и поглъщането на Credit Suisse преначертаха
Коментари Харесай

Поглъщането на Credit Suisse размести пазара на труда за банкови служители

Кризата в банковия бранш и поглъщането на Credit Suisse преначертаха картата на работните места в бранша на финансовите услуги в Европа, оповестява Reuters.

Един от образците за това е, че банките в района се насочват към високопоставени чиновници, наранени от поглъщането на втората по величина швейцарска банка от нейния локален съперник UBS, настояват експерти по асортимент на личен състав.

От друга страна, фирмите за набиране на личен състав оповестяват, че получават повече автобиографии от финансови чиновници, които се притесняват, че в бъдеще ще изгубят работните си места.

" Компаниите в Европа преоценят личните си чиновници, с цел да открият дали те дават отговор на новия стандарт за забележителни гении, които ненадейно са станали налични ", изяснява пред Reuters Жана Брантоувър, ръководещ сътрудник и началник на практиката за финансови услуги в DHR Global, основана в Ню Йорк.

Според eFinancialCareers през първото тримесечие на 2023 година кандидатурите за длъжности в областта на финансовите услуги в международен мащаб са се нараснали с 67% по отношение на същия интервал на предходната година.

Последните разбърквания по върховете включват ветерана на Credit Suisse Уилям Мансфийлд, началник на отдела за сливания и придобивания в района на Европа, Близкия изток и Африка, който се причислява към Deutsche Bank, до момента в който някогашният му сътрудник Катал Дизи заема ролята на съпредседател на отдела за капиталово банкиране в Barclays.

Тези стъпки идват в миг, когато продължителното мъртвило в активността, в това число при първичните обществени предлагания (IPO) и сливанията, понижава вероятностите за приходите през тази година.

Междувременно хиляди чиновници на UBS и Credit Suisse чакат изясненост за бъдещето си. Медиите оповестяват, че UBS може да редуцира до 30% от длъжностите в своите разширени интервенции. UBS отказав да разяснява.

Очаква се по-малките финансови компании също да се възползват от увеличението на броя на търсещите работа, защото през последните години някои от тях бяха изтласкани от пазара на труда от съперници с по-големи благоприятни условия, счита Дарън Бърнс, действен шеф в Morgan McKinley.

" През последните две години забележителните потребности от наемане на чиновници на фона на дефицита на квалифицирани фрагменти във финансовия бранш накараха огромните играчи да заплащат повече от нужното за надарени хора, което докара до оферти за заплати с 20-30% по-високи от преди. Сега по-малките или по-малко влиятелни компании са в положение да се конкурират и ще привлекат мощни гении. ", изяснява специалистът.

Очаква се раздвижването на пазара на труда да окаже напън върху растежа на заплатите и бонусите в средносрочен проект, само че към този момент амбициозните банки евентуално ще платят повече за наемането на известни фрагменти, съкращавайки бек-офиса или длъжностите, които не са свързани с клиенти, с цел да намерят средства, считат добре осведомени източници.

Междувременно, данните демонстрират, че през първото тримесечие на годината междинният растеж на постоянното заплащане на служащите в бизнес и финансовия бранш във Англия е максимален - 8,8% в съпоставяне със приблизително 7% за останалите служащи в частния бранш.

Бонусният фонд в компании като Barclays и HSBC се сви през 2022 година, защото спадът в активността по подписване на покупко-продажби понижи консултантските такси, само че BNPP избра да увеличи възнагражденията си с 14%, увеличавайки броя на чиновниците, които печелят повече от 1 млн. евро през 2022 година, с 26%.

Англия към този момент съобщи, че ще отстрани ограничаването за банковите
бонуси в границите на проектите за привличане на гении от международния финансов бранш.

Докато търсят най-хубавите фрагменти, няколко банки също по този начин редуцират броя на чиновниците си, с цел да лимитират разноските.

Morgan Stanley е измежду тези, които възнамеряват съкращения през второто тримесечие, а френската BNP Paribas също понижава броя на чиновниците си посредством доброволни съкращения и вътрешна подвижност.

Deutsche Bank възнамерява 800 съкращения на 87 000 чиновници в границите на проекти за понижаване на разноските с още 500 млн. евро.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР