Най-тревожно е, че България е гласувала за“ решението на НАТО,

...
Най-тревожно е, че България е гласувала за“ решението на НАТО,
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: На крачка от световен конфликт сме


Най-тревожно е, че България е гласувала „ за “ решението на НАТО, в случай че е освобождавана два пъти от съветския народ. А в подобен спор спечелили няма

 

След решението на парламентарната асамблея на НАТО в София, рисковете за страната ни и за Европа се усилват. Това сподели лидерът на листата на Българска социалистическа партия във Варна Борислав Гуцанов пред симпатизанти във Варна.

„ Аз считам, че това е една от най-срамните страници в българската история, на които сме очевидци през днешния ден. По време на Парламентарната асамблея по-голяма част от страните членки на НАТО взимат решение да могат да се употребяват предоставените от тях оръжия надълбоко в територията на Русия по цели, които се смята, че са военни цели. Това към този момент не е ли половин крачка от свеотвен спор, от Трета Световна война? “, сподели Гуцанов.

Според него, най-тревожна е позицията на България и фактът, че решението се взима от краткотрайна, служебна власт.

„ И България сме дали своят вот „ за “ тази декларация! България, която два пъти е била освобождавана от съветския народ! Ние сме тези, които сме съгласни на наша територия да се вземе сходно решение и с двете ръце това служебно държавно управление гласоподава, длъжностен кабинет! То има ли ги тези пълномощия? Парламентът произнесъл ли се е по този въпрос? И какво желаеме? България да се чете в историята, че от тук е почнал новият боен спор, новата международна война ли?  Забравихме ли, че ние бяхме на страната на хитлеристка Германия 41-ва година? Забравихме ли, че има над 60 милиона убити и по тази причина ли бяха разрушавани паметниците? За да няма памет това младо потомство, което сега е в България? Не знам дали в миналото светът е бил по-близо да боен спор международен, от този миг, в който се намираме “, безапелационен беше Гуцанов.

 

Той напомни, че България е член на НАТО още веднъж по решение на краткотраен, длъжностен кабинет – този на Стефан Софиянски. И прикани:

„ На 9 юни изборът ще бъде сред мира и войната и аз апелирам българите да схванат, че това е огромният избор. Не става към този момент за въпрос за една, втора или трета помощ. Не, става въпрос за мира и войната! И аз ви апелирам, български жители, разберете че в никакъв случай ситуацията не е било по-драматично от това, в което ние се намираме в този миг. И дано да не е късно тогава, когато се осъзнае какво се е направило през днешния ден, какво се прави през последната една година от тези хора, които ни ръководят, коалиция на войната, сглобката или както и да ги наречете “, заключи социалистът. Той прикани да не повтаряме грешките на остаряла Европа отпреди 80 години. Защото в подобен спор спечелили няма.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР