Израелски танкове достигнаха днес центъра на град Рафах за първи

...
Израелски танкове достигнаха днес центъра на град Рафах за първи
Коментари Харесай

Израелски танкове достигнаха центъра на Рафах

Израелски танкове доближиха през днешния ден центъра на град Рафах за първи път, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Танковете са видяни до джамията „ Ал Ауда “ в центъра на Рафах, оповестиха очевидците. Израелските военни оповестиха, че войските им не престават да работят в региона на Рафах, само че не разясниха известията за придвижване в центъра на града, посочи Ройтерс.

Al Jazeera show Israeli tanks in the west of Rafah city.

The world, including Biden, Sunak & Starmer, told Israel not to attack Rafah.

The ICJ ordered Israel to stop attacking Rafah.

It’s time for actions now:

Boycott Israel
Sanctions
Arrest warrants
— Howard Beckett (@BeckettUnite)

През нощта Израел продължи да обстрелва града с авиация и танкове, оповестиха жителите. ЦАХАЛ не стопират настъплението си макар интернационалното неодобрение от офанзивата в неделя, което провокира пожар в палатков лагер и уби най-малко 45 палестинци, повече от половината от които деца, дами и възрастни хора.

След този удар най-малко още 26 души са убити от израелски удари в Рафах, оповестиха представители на анклава, ръководен от бойци на „ Хамас “.

Израелските танкове са траяли към западните квартали и са заели позиции на хълма Зуруб в западен Рафах. Свидетели оповестяват за сражения сред израелски бойци и бойци на „ Хамас “ в региона.

Свидетели в Рафах настояват, че израелските военни са докарали бронирани машини с дистанционно управление и че няма следи от военнослужещи в тях или към тях. Израелските военни не дадоха отговор незабавно на тези изказвания, съобщи Ройтерс.

Откакто Израел стартира настъплението си в Рафах и пое контрола над граничния пункт с Египет преди три седмици, танковете са навлезли в някои от източните квартали, само че към момента не са навлезли в града с цялостна мощ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР