Нямаме никакво намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна,

...
Нямаме никакво намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна,
Коментари Харесай

Столтенберг: Нямаме никакво намерение да изпращаме войски на НАТО в Украйна

Нямаме никакво желание да изпращаме войски от НАТО в Украйна, съобщи през днешния ден генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи. Той добави, че обезпечаването на военна помощ за Киев не прави алианса част от войната, подхваната от Москва, съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи правото на Украйна на самозащита по интернационалното законодателство разрешава поразяването на военни цели в Русия. Иначе на украинците ще им бъде мъчно да се защитят, разясни той. Имаме право да поддържаме украинците, това не прави съдружниците част от спора, заключи генералният секретар.

Той означи, че най-спешните потребности на украинската страна са от системи за противовъздушна защита. Украйна има потребност от дълготрайна и предвидима поддръжка, уточни Столтенберг. Генералният секретар прикани за повече зоркост и продан на разследващи данни против съветските опити за саботиране на доставките с военна помощ за украинците. Не виждаме признаци Русия да се стреми към преустановяване на войната, Украйна преценя кои решения са допустими за спокойно съглашение, добави той.

Столтенберг посочи, че през днешния ден следва съвещание на Съвета НАТО-Украйна. Той добави, че не е планувано през днешния ден да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел, тъй като пътуването на украинския държавен глава е по покана на белгийското държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР