Колонизацията на съседни планети се превръща в задача за човечеството,

...
Колонизацията на съседни планети се превръща в задача за човечеството,
Коментари Харесай

Руснаците пращат АЕЦ на Марс

Колонизацията на прилежащи планети се трансформира в задача за човечеството, която ще бъде решена от идващото потомство. Най-вероятните планети за „ галактическите пионери “ ще бъдат Луната и Марс. Сред предпочитаните проблеми, наред с обезпечаването на О2 и витално пространство, първите заселници ще би трябвало да решат казуса с обезпечаването на колонията с количество сила, задоволително за естествения живот.

Като се има поради обстоятелството, че най-ефективната апаратура, която генерира електричество при настоящето равнище на развиване на науката и технологиите, е атомна електроцентрала, предлагането за изпращане на компактна атомна електроцентрала в космоса е най-логичното и осъществимо решение на казуса.

Експерти от петербургското поделение на Roskosmos KB Arsenal предложиха изпращане на компактна нуклеарна апаратура на Марс благодарение на обещаващия съветски галактически транспортен съд " Зевс ", чиито полетни тествания са планувани за 2030 година. Прави усещане, че самият " Зевс " ще употребява лична атомна електроцентрала за полета.

Проектът на Арсеналското дизайнерско бюро се състои от няколко стадия. Първо " Зевс " ще достави нуклеарна апаратура до орбита на Марс, след което мини-ядрената централа ще спусната на Червената планета благодарение на парашутна система. На идващия стадий нуклеарната станция ще бъде разгърната и пусната в употреба, с цел да обезпечи сила за бъдещата съветска колония на Марс.

Забележително е, че галактическият транспортен съд " Зевс " ще остане в орбита на Марс, оставайки в точката на Лагранж на системата Марс-Слънце (точката, в която силата на гравитацията от Марс е равна на силата на гравитацията от Слънцето). Бордовите принадлежности на " Зевс " биха могли да се трансфорат в „ високоскоростен канал за предаване на данни на Земята от повърхността на Марс и от галактически кораби, обикалящи към планетата.

Работата по създаването на плана на Зевс се прави в KB Arsenal от 2010 година, а през декември 2020 година Роскосмос подписа контракт с организацията за 56.5 млн. $. Завършването на плановите действия е планувано за 2024 година, а първите летателни тествания на галактическия транспортен съд са планувани за 2030 година

Основният проблем за предстоящ съветски план може да бъде неналичието на съответно финансиране. За съветската галактическа стратегия през 2020 година бяха отпуснати към 3.6 милиарда $, което е по-малко от финансирането за френската галактическа промишленост, която получи 4.04 милиарда $. Настоящите водачи на галактическата конкуренция, Китай и Съединени американски щати, похарчиха надлежно 8.85 и 47.69 милиарда $ за галактически стратегии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР