„Колкото и пъти да излезете от тази трибуна и да

...
„Колкото и пъти да излезете от тази трибуна и да
Коментари Харесай

БСП към ГЕРБ: Искате да хвърлите България в нови избори

„ Колкото и пъти да излезете от тази естрада и да прочетете едно и също изявление за това по какъв начин държавното управление не се оправя със отговорностите си, било то на първо четене на бюджета, било то на второ, било то на промяната на министър, това няма да стане истина. Защото държавното управление овладя и енергийната рецесия, и здравната “. С тези думи се обърна ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски към Десислава Атанасова, по време на изключителното съвещание на Народното събрание за гласоподаване на оставката на военния министър.

„ Ако е толкоз едва това държавно управление, за какво от 2 седмици се самопредлагате непрестанно да влезете в тази управническа коалиция? Защо непрестанно желаете да участвате откакто тези министри са толкоз слаби и те не водят България по правия път? “, попита иронично той и добави: „ Или търсите личното си избавление като партия някакси да се закачите във властта. Никой не ви желае. Казаха ви го, и министър-председателят ви го сподели. И колкото и да се самопредлагате няма по какъв начин да станете сътрудник на това ръководство, което беше основано, с цел да потушава проблемите и бурите, които вие създадохте 12 години “, съобщи Свиленски.

По думите му този кабинет е формиран в изискване на няколко рецесии и в границите на 78-ия ден от ръководството, има съдружно съглашение, което действа и извършва. „ Вашата управническа стратегия, в спокойна конюнктура, в обикновено положение на Народното събрание, в цялостно болшинство, беше призната на 4-ия месец. Вие самите нямахте управническа стратегия 4 месеца “, се обърна към ГЕРБ Георги Свиленски.

„ Дебатът през днешния ден е за качествата на министъра на защитата. Смятам, че кабинетът прави един мощен ход и никой не изложи причини в друга посока. Очевидно изборът е добър, само че явно задачата ви е друга - това изявление, в което търсите следващия опит за борба, персонални обиди, персонални квалификации “, съобщи от парламентарната естрада националният представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков към ГЕРБ.

Той напомни по какъв начин по време на разискване на бюджета от парламентарната група на ГЕРБ са създали 120 процедури по метода на водене и 300 въпроса, с цел да блокират работата на Министерски съвет. „ По време на боен спор, по време на рецесия вие опитахте да спрете приемането на бюджета. Докато той не е признат няма по какъв начин да работим за страната си и макар вашите опити за прям бойкот, ние успяхме да си свършим работата, да приемем бюджета “, съобщи Божанков, който добави, че днешният спор е продължение на това държание.

„ Току що направихте открита поръчка, че желаете оставка на държавното управление, т.е. предварителни избори, нови избори за пети път. Искате да хвърлите България в нови избори сега. Обяснете го на българските жители това “, съобщи Явор Божанков от трибуната на Народното събрание.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР