ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Опечалените в черно започнаха

...
ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Опечалените в черно започнаха
Коментари Харесай

Опечалените започват дни на погребения за президента на Иран и други загинали при катастрофа с хеликоптер

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Опечалените в черно започнаха да се събират във вторник за дни на погребения и шествия за починалия президент на Иран, външен министър и други умрял при злополука с хеликоптер, ръководена от държавното управление поредност от церемонии, ориентирани както към удостояване на мъртвите, по този начин и към прожектиране на мощ в неспокойния Близък изток.

За шиитската теокрация в Иран всеобщите демонстрации бяха от решаващо значение, защото милиони се тълпяха по улиците на Техеран, с цел да посрещне Великия аятолах Рухола Хомейни през 1979 година по време на Ислямската гражданска война. Приблизително 1 милион са събрани през 2020 година за шествия за починалия военачалник от Революционната армия Касем Солеймани, който беше погубен при нахлуване с дрон на Съединени американски щати в Багдад.

Дали президентът Ебрахим Раиси, външният министър Хосейн Амирабдолахян и други притеглят една и съща навалица остава под въпрос, изключително откакто Раиси почина при злополука с хеликоптер, завоюва поста си на изборит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР