КАИРО (АП) — Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен

...
КАИРО (АП) — Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен
Коментари Харесай

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен твърдят, че са свалили друг американски дрон

КАИРО (АП) — Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен обявиха във вторник, че са свалили американски дрон над бедния арабски окръг. Американската войска не призна незабавно изказванието.

Ако бъде доказано, това ще бъде вторият дрон MQ-9 Reaper, свален от хусите през миналата седмица, до момента в който упорстват за акцията си за войната Израел-Хамас в Ивицата Газа.

Миналия петък хусите обявиха, че са свалили американски дрон над провинция Мариб, часове откакто в интернет се разпространиха фрагменти на нещо, което изглеждаше като останките на MQ-9 Reaper. И рано в събота транспортен съд също беше нападнат в Червено море.

Говорителят на военните на хутите Бриг. Генерал Яхя Сари сподели във вторник, че дронът е бил свален с локално създадена ракета земя-въздух. Той не сподели по кое време се е случило, само че твърди, че дронът е „ изпълнявал враждебни задачи “ над южната йеменска провинция Байда.

Централното командване на Съединени американски щати в Близкия изток не отговори незабавно на искане за коментар от Асошиейт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР