Когато се захванем с почистването на дома, обикновено забравяме няколко

...
Когато се захванем с почистването на дома, обикновено забравяме няколко
Коментари Харесай

Как да почистим пералнята с оцет

Когато се захванем с почистването на дома, нормално забравяме няколко неща, които също имат потребност от разчистване. И това най-често са уредите, които служат за... почистване като миялната машина и пералнята.
 Съдомиялната, белият оцет и за какво постоянно да го прибавяме
Съставката, която постоянно да слагаме в съдомиялната

И то при всяко миене

Да хигиенизираме пералнята през избран интервал е изключително значимо, тъй като с помощта на влагата, в нея елементарно се развиват плесени, плесен и миризми. Тогава на помощ идва " супергероят " по почистването - оцетът.

Важно е да уточним, че би трябвало да използваме ярък ябълков оцет и никога да не слагаме повече от предложеното количество за почистването. А ето и целият способ, с който ще се сдобием с чиста и ухаеща добре пералня съгласно Homes and Gardens.
 Снимка 407375

Избираме най-дългия цикъл на пране, с който разполага програмата на нашата пералня. Ако има вид и за предпране, избираме и него. Изсипваме 250 мл ярък оцет в барабана на пералнята и оставяме да свърши целия цикъл. Не усилваме количеството, тъй като има късмет да повредим уплътняващата гума на вратата.
 Снимка 608880

Междувременно можем да почистим пералнята си извън, като разтворим от същия оцет във вода и забършем с забрадка. Когато цикълът свърши, отваряме вратата на пералнята и забърсваме добре уплътняващата гума с забрадка, потопена в оцет. Същото вършим и с отделенията за слагане на препарат за пране и омекотител.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР