Когато съоснователят на технологичната компания Макс Ходак обяви загадъчното си

...
Когато съоснователят на технологичната компания Макс Ходак обяви загадъчното си
Коментари Харесай

Бивши служители на Neuralink може би основават нов биотехнологичен стартъп

Когато съоснователят на софтуерната компания Макс Ходак разгласи загадъчното си овакантяване на компанията по-рано тази година, не беше ясно дали той се отхвърля заради различия с сътрудника си съосновател Илън Мъск или в действителност е отхвърлен от компанията, тъй като се движи прекомерно постепенно с клиничните изпитвания. Компанията е един от многото софтуерни стартъпи, в които е намесен Мъск, като се занимава с трудоемката задача да сътвори компютърен чип и интерфейс, който да се свързва безпрепятствено с човешкия мозък, с цел да обезпечи, както и с дълготрайната вероятност.

Новите сведения за Ходак обаче демонстрират, че сега той се занимава с добре финансирано ново дружество за създаване на сходни компютърни чипове и интерфейс за свързване с човешкия мозък, наречено Science Corp . Според подадена от SEC информация през юли, Ходак към този момент е събрал над 47 милиона щатски $ от 14 вложители за новата си компания – сумата е надалеч по-скромна по отношение на набраните 363 милиона $ в Neuralink, само че несъмнено звучи като вълнуващо начало, което може да алармира за възходяща конкуренция на зараждащия се невротехнологичен пазар.

Нещо повече, наподобява, че Ходак взема със себе си и гении от Neuralink. Алън Мардинли, дълготраен шеф по биологичните проучвания на Neuralink, неотдавна смени информацията в профила си в LinkedIn, в който към този момент написа, че сега той работи в „ нов стартъп “ от юли 2021 година и напусна позицията си в Neuralink през август 2021 година, като в профила си в LinkedIn е разгласил и връзка към кариерната страница на Science Corp, което в действителност ни кара да считаме, че той също е забъркан в стартъпа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР