Европейската комисия стигна до заключението, че Apple е нарушила ).

...
Европейската комисия стигна до заключението, че Apple е нарушила ).
Коментари Харесай

ЕС обвини Apple в нарушаване на Закона за цифровите пазари – глобата може да достигне до 10% от глобалните приходи

Европейската комисия стигна до заключението, че Apple е нарушила ). Регулаторът организира следствие и реши, че разпоредбите на платформата App Store не разрешават на разработчиците на приложения да насочват потребителите към различни оферти.

Ако Apple бъде приета за отговорна в нарушаването на DMA, компанията може да бъде наказана на санкция в размер до 10% от общите си годишни доходи, които възлизат на милиарди долари.

В отчета се споделя, че Европейската комисия е изпратила на Apple предварителни резултати от следствието си през март тази година. Този случай може би е първият, в който регулаторът ползва новия закон, който има за цел да ограничи активността на огромните софтуерни корпорации и да обезпечи равни условия за по-малките съперници. Окончателното решение по въпроса ще бъде взето не по-късно от март идната година.

„ Смятаме, че новите политики в настоящия им тип не разрешават на разработчиците на приложения да поддържат връзка свободно с крайните консуматори и да подписват покупко-продажби с тях. “

заяви Маргрете Вестагер, началник на антитръстовата организация на Европейски Съюз

В изказване на Европейската комисия се споделя, че Apple разрешава на разработчиците да слагат в приложението си връзка към уеб страница на трета страна, където клиентът може да се абонира или да заплати за дадена услуга, само че това не е задоволително. Агенцията разкритикува и таксите, които Apple постанова на разработчиците при първичното привличане на нови консуматори в App Store.

В отговор Apple съобщи, че през последните няколко месеца към този момент е направила редица промени, с цел да се съобрази с условията на DMA.

„ Убедени сме, че нашият проект е в сходство със законодателството и имаме вяра, че повече от 99% от разработчиците ще заплащат на Apple същото или по-малко при новите бизнес условия, които създадохме. “

се споделя в изказване на Apple

Говорител на Европейската комисия съобщи, че регулаторът ще стартира още едно следствие на производителя на iPhone, с цел да ревизира новите условия за работа на Apple с разработчици на приложения от трети страни и магазини за приложения, с цел да реши дали те са нужни и пропорционални.

Вестагер също по този начин разкритикува известието на Apple в което компанията съобщи, че ще забави стартирането на своите функционалности с изкуствен интелект в Европейски Съюз, за което Apple упрекна точно DMA. Вестагер съобщи, че наподобява, че Apple допуска, че консолидираното на нейния ИИ може да е антиконкурентно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР