Китайският външен министър Ван И каза на американския държавен секретар

...
Китайският външен министър Ван И каза на американския държавен секретар
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ да не подкрепят независимостта на Тайван

Китайският външен министър Ван И сподели на американския държавен секретар Антъни Блинкън да не изпраща " неправилни сигнали " на подкрепящите независимостта сили в Тайван, съобщи през днешния ден китайското външно министерство, представено от Ройтерс.

" Ако Съединени американски щати в действителност желаят да запазят мира в Тайванския пролив, би трябвало ясно и уверено да се опълчват на всякакво държание в поддръжка на независимостта на Тайван ", съобщи Ван в телефонен диалог с Блинкън.

Двамата разговаряха също по този начин за идната другата седмица виртуална среща сред американския президент Джо Байдън и китайския водач Си Цзинпин, добавя Българска телеграфна агенция.

Ван и Блинкън разискаха и други тематики, в това число енергийната успеваемост, климатичните промени и иранския нуклеарен въпрос. Те се съгласиха да поддържат разговор за световните провокации, сподели китайското външно министерство.

Съединени американски щати и Китай в последно време влязоха в изострящ се конфликт поради самоуправляващия се остров Тайван, който Китай счита за своя територия.

Блинкън разгневи Пекин тази седмица, като сподели, че Вашингтон и съдружниците му биха подхванали неуточнени " дейности ", в случай че Китай употребява мощ за смяна на съществуващото състояние в Тайван.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР