Кирил Атанасов, който стреля срещу бившата си с газов пистолет

...
Кирил Атанасов, който стреля срещу бившата си с газов пистолет
Коментари Харесай

Стрелец срещу бившата си получи амнезия в съда

Кирил Атанасов, който стреля против някогашната си с газов револвер и я рани в слепоочието, получи амнезия в съда. Изправен пред магистратите в петък, той съобщи, че не помни нищо от случилото се и че му се губят дни и часове. Въпреки това съдът реши да му наложи мярка арест.

В началото на май, Кирил, влезнал в магазин в Свети Влас, където като продавачка работела някогашната му половинка Лиляна. С нея имат общо дете, само че преди година тя се изнесла от жилището им в Несебър и почнала отначало живота си в Свети Влас. Според локални хора, имала нов другар. Кирил не могъл да преглътне раздялата. След опасност по телефона през януари, за която Лиляна подала сигнал в полицията, той решил да работи още по- рисково.

В магазина, в наличието на нейни сътрудници и клиенти, насочил револвер към някогашната си и стрелял, улучвайки я в лявмото ухо, след което се гръмнал в главата. И двамата ранени бяха откарани в болничното заведение.
Съдът трябваше да гледа мярката за неотклонение на стрелеца в петък, измежду предписание на апелативните магистрати. Кирил досега бе оставен на независимост, против което прокуратурата стачкува. Апелативният съд разпореди на окръжния да гледа мярката и разясни, че това е можело да стане още до момента в който обвиненият е бил в болничното заведение.

Халосните патрони не могат да убиват, а единствено предизвикват нерешителност. Това е защитната теза на юрист Стоян Иванов, който съставлява стрелеца от Свети Влас. Адвокат Иванов се базира и на решението на Върховния касационен съд, който оправда Октай Енимехмедов в обвиняването за опит за ликвидиране против Ахмед Доган, а го осъди единствено за закана за ликвидиране и безчинство. Прокурорът по делото обаче го обори с обстоятелството, че в сачмите на Кирил е имало барут, а в тези на Енимехмедов- пипер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР