Кикбоксьорът Доброслав Радев бе избран за Спортист на Дупница за

...
Кикбоксьорът Доброслав Радев бе избран за Спортист на Дупница за
Коментари Харесай

Кикбоксьор е Спортист на годината в Дупница

Кикбоксьорът Доброслав Радев бе определен за " Спортист на Дупница " за 2018-та. Той бе награден на публична гала през днешния ден от кмета на общината инж. Методи Чимев. Призът бе предстоящ на фона на многочислените триумфи, които реализира състезателят на " Патриот ".

Радев стана републикански първенец на България, завоюва първо място на конкуренцията Balkan Best Fighters в Сърбия, където бе определен и за най-техничен играч, стана и балкански първенец на шампионата в Босна и Херцеговина, притежател на Световната купа в Унгария и международен вицешампион от тази година от шампионата в Италия.

Негов подгласник стана състезателят по силов трибой Иван Илиев. Той е бронзов медалист от Европейското състезание по силов трибой за младежи в Каунас, Литва, в категория до 93 кг., а трети в анкетата е таекуондистът Митко Джорджев с многочислени призове и медали, извоювани от национални и интернационалните шампионати. По правилник, десетката се добавя като всички са Топ 4 – Веселин Георгиев (тенис на маса), Иван Иванов (тенис на маса), Луиза Захариева (таекуондо), Мария Рикева (таекуондо), Мишел Мартин (силов трибой), Славчо Павлов (кикбокс) и Янита Миленкова (софтбол).

За номер 1 на Дупница при юношите и девойките бе определен таекуондистът Александър Джорджев. Той е първенец на България, Балкански първенец, първенец на Мултиевропейското състезание, 3-ти на Европейското състезание и 6-ти на Световното състезание. На второ и трето място в класацията са други двама състезатели на състезателен клуб Гладиатор – Александра Георгиева и Радина Борисова. Почетната 10-ка допълват: Анжела Василева (бадминтон), Божин Ангелов (тенис на маса), Борислава Борисова (таекуондо), Габриела Попова (тенис на маса), Денис Лазаров (силов трибой), Памела Александрова (бадминтон) и Радослав Котев (тенис на маса).

Наградата за тим на годината в самостоятелните спортове отиде при " Марек Дигеста " (тенис на маса). Наградата за тим на годината в груповите спортове завоюва вицешампионът на България и притежател на Купата на страната по софтбол – " Ейнджълс ". Треньор номер 1 на Дупница при самостоятелните спортове стана старши треньорът на състезателен клуб " Гладиатор " – Христо Михалчев, а в груповите спортове наградата заслужи наставникът на " Ейнджълс " – Николай Пилев.

На церемонията бяха раздадени и награди на младите гении от всеки един клуб. Официални посетители на церемонията бяха борците от Дупница Кирил Милов и Даниел Александров, които получиха и специфични призове. Такива бяха връчени и на два клуба, празнуващи празник – 70 години тенис на маса и клуб " Марек-Дигеста ", и 30 години състезателен клуб " Гладиатор ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР