Двете представителки на България във втория ден на Световната купа

...
Двете представителки на България във втория ден на Световната купа
Коментари Харесай

Французойка отстрани Олга Храмова и Йоана Илиева на Световната купа по фехтовка на сабя жени в Пловдив

Двете представителки на България във втория ден на Световната купа по фехтовка на сабя дами в Пловдив – Йоана Илиева и Олга Храмова, бяха отстранени от една и съща състезателка. Каролин Кероли се оказа непреодолимо затруднение и за двете български сабльорки, откакто първо французойката завоюва във втория кръг против Храмова, а на осминафиналите надви и над Илиева.

, победи в първия си двубой италианката Мартина Крисчио с 15:12. Във втората си среща обаче българката отстъпи пред Кероли с 11:15.

В същото време, Йоана Илиева влезе в елиминациите по право като осма в ранглистата и започва с извънредно оспорван първи дуел против друга французойка - Луиз Клайн. Бронзовата медалистка от Световното състезание през 2023 въпреки всичко съумя да надделее с 15:11.

Във втория си двубой Илиева се оправи и със съпротивата на италианката Ирене Веки с 15:9. Така в борба за място на четвъртфиналите българката срещна Каролин Кероли, която сподели по-добра централизация в края на дуела и съумя да измъкне успеха с 15:12.



Световната купа по фехтовка на сабя дами в Пловдив, събра най-хубавите сабльорки в света, отпред с първите 10 в международната класация. В неделя надпреварата продължава с отборната конкуренция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР