Бившият национален селекционер Юрген Клинсман вярва, че Германия може да

...
Бившият национален селекционер Юрген Клинсман вярва, че Германия може да
Коментари Харесай

Клинсман: Вярвам, че Германия може да спечели Евро 2024

Бившият народен селекционер Юрген Клинсман има вяра, че Германия може да завоюва купата на европейското състезание по футбол това лято, макар че тимът се показа надалеч под предстоящото на огромните конгреси в последните години.

Отборът на Юлиан Нагелсман ще влезе в шампионата в добра серия, откакто завоюва против Франция и Нидерландия през март. Самият селекционер пък подписа нов контракт преди началото на европейското състезание.

" Те са измежду любимците, това е несъмнено. Очакванията към Германия постоянно са били такива, без значение от резултатите на минали шампионати. Това не трансформира безусловно нищо. Отборът има всички качества, с цел да се показа чудесно на европейското състезание ", съобщи Клинсман за подкаста на Transfermarkt - Done Deals, представен от организация ДПА.

Клинсман изведе Германия до третото място на международното състезание през 2006. Легендарният нападател поддържа решението на сътрудника си Нагелсман, който остави Матс Хумелс и Леон Горецка отвън разширения състав от 27 души. Още един футболист ще отпадне от групата преди шампионата.

" Моментите, в които би трябвало да съкратиш състава, са доста прочувствени, само че като селекционер би трябвало да запазиш успокоение. Трябва и да се извиниш на футболиста. Треньорите не не помнят сходни обстановки ", сподели още Клинсман.
 Голям проблем за Англия преди Евро 2024
Голям проблем за Англия преди Евро 2024

Люк Шоу може да пропусне турнира
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР