Киберзаплахите са повод за несигурност за развитието на бизнеса според

...
Киберзаплахите са повод за несигурност за развитието на бизнеса според
Коментари Харесай

80% от бизнеса се бои от кибератаки

Киберзаплахите са мотив за неустановеност за развиването на бизнеса съгласно 80% от бизнес водачите. Това демонстрира изследване на компанията „ ПрайсуотърхаусКупърс ” (PwC) измежду 113 участника в икономическия живот на страната ни.
Докато м.г. под половината от интервюираните са отчитали опитите за зловредно вмешателство посредством технологиите като опасност, в този момент това е едно от главните терзания, демонстрира изследването. Както и през 2017 година бизнес водачите са показали, че геополитическата неустановеност си остава главната опасност за развиването на фирмите им. В същото време стабилността на Еврозоната към този момент не въздейства толкоз мощно на прогнозите им.

Родните предприемачи са по-оптимистично настроени за развиването на фирмите си през идващите 12 месеца спрямо прогнозата им за средносрочен интервал от 3 година, изясни съдружничката в PwC Албена Маркова.

Анкетирани редом с бизнес водачите 84 студенти от родни ВУЗ-ове пък показват, че съгласно тях най-голямата заплаха за развиване на фирмите и икономическата среда у нас след заканите от хакерски атаки е неналичието на доверие.
Липсата на готови и образовани фрагменти си остава проблем №1 на родните компании, демонстрира още изследването. Въпреки това обаче едвам 18% от родните компании декларират, че възнамеряват да наемат нови чиновници през 2018 година, до момента в който през 2017 година това са възнамерявали 50% от интервюираните. В Европа 54% от бизнес водачите са декларирали, че възнамеряват увеличение на заетите в компанията им. В настоящoто изследване 25 % от българите декларират, че ще понижават личния състав си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР