Бившият президент на Франция Франсоа Оланд отново ще опита да

...
Бившият президент на Франция Франсоа Оланд отново ще опита да
Коментари Харесай

Бившият френски президент Франсоа Оланд изненадващо се кандидатира за депутат

Бившият президент на Франция Франсоа Оланд още веднъж ще опита да влезе в политиката - той ще се кандидатира за народен представител в югозападния департамент Корез от " Новия национален фронт ". Това е лява групировка, която включва социалистите, твърдата левица и зелените.

" Изключително решение за една изключителна обстановка. Не диря нищо за себе си. Просто желая да бъда потребен ", сподели Оланд пред кореспонденти, обяснявайки изненадващото си завръщане.

По думите му би трябвало да се направи " всичко, с цел да сме сигурни, че крайната десница няма да пристигна на власт във Франция ".

През последните месеци се появиха разнообразни медийни изявления, в които се спекулираше с евентуалната му кандидатура, само че не за Народното събрание, а за президентския пост.

Оланд, президент на Франция в интервала 2012-2017 година, напусна поста си с рекордна непопулярност. Той е единственият държавен глава на Петата република, който не се кандидатира за втори мандат. На президентските избори през 2017 година Оланд поддържа Еманюел Макрон.

Макрон разпусна Народното събрание и свика предварителни парламентарни избори след резултатите от европейските избори в страната. На тях огромният победител беше крайнодесният " Национален съюз " на Марин Льо Пен, който завоюва два пъти повече гласове от тези на групировката на президента.

Според социологически прогнози от преди дни крайнодясното обединяване ще завоюва предварителните парламентарни избори във Франция, само че няма да има безусловно болшинство.

Първото изследване на публичното мнение след европейския избор, демонстрира, че антиимигрантската и евроскептична партия на льо Пен ще завоюва сред 235 и 265 места в Националната асамблея.

Това е голям скок по отношение на сегашните ѝ 88 депутатски места. За безусловно болшинство обаче на нея и трябват общо 289 гласа.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР