Бъдещето на ядрената енергия зависи от нашата споделена отговорност и

...
Бъдещето на ядрената енергия зависи от нашата споделена отговорност и
Коментари Харесай

Главчев от Швейцария: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност в Украйна, Европа и света

Бъдещето на нуклеарната сила зависи от нашата споделена отговорност и увереност. Не би трябвало да разрешаваме нуклеарните технологии да се употребяват за изнудване и експанзия. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да защитим нуклеарната
сигурност и сигурност на Украйна, Европа и света.

Това съобщи министър председателят Димитър Главчев на Първата среща на върха за мир в Украйна, която се организира в Бюргенщок, Швейцария.

Главчев направи изявление в границите на тематичната сесия „ Осигуряване на нуклеарна сигурност и сигурност в Украйна “. Той изрази поддръжката на България по отношение на задачите за нуклеарна сигурност, заложени във „ Формулата за мир “ на украинския президент Володимир Зеленски и приветства извънредно скъпите старания, които поставя Международната организация за атомна сила (МААЕ). Премиерът напомни, че обстановката в Украйна във връзка с нуклеарната сигурност и сигурност е сериозна и отговорността за това е напълно на Русия.

" Запорожката атомната електроцентрала, окупирана от Русия към този момент повече от две години, е в центъра на нашите паники, защото седемте незаменими стълба на МААЕ за нуклеарна сигурност и сигурност и петте правилото за нейната отбрана са
нарушени ", означи Главчев.

По думите му превръщането на най-голямата АЕЦ в Европа във военна база е нищо повече от демонстрация на груба безнаказаност.

Българският министър-председател добави, че с дейностите си Русия освен излага на риск международната общественост, само че и съществено подкопава доверието в бъдещото развиване на нуклеарната енергетика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР